Кролик в сметані

Кролик з картоплею в сметані в духовці

Фото кролика з картоплею в сметані в духовці

Кролик, запечена з картоплею по цьому рецепту, просто не може не вийти. Для додання м’ясу дивовижного смаку і чарівного аромату використовуємо маринад на основі сметани, лимонного соку, оливкової олії та спецій. М’ясо запечемо в фользі. Крім картоплі можна використовувати самі різні овочі, наприклад, морква, кабачки, помідори.
Інгредієнти:

  • Кролик — 1 тушка;
  • Картопля — 700 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Сметана — 150 мл;
  • Часник — 5 зубчиків;
  • Сік лимона — 2 ст. л.;
  • Оливкова олія — 2 ст. л.;
  • Прованські трави, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо маринад. Змішуємо сметану, оливкова олія, прованські трави, спеції за смаком, сік лимона.
  • Тушку промиваємо, нарізаємо на шматки, обмазуємо маринадом, залишаємо на кілька годин.
  • Картоплю нарізаємо кружальцями, цибулю шаткуємо півкільцями.
  • На лист фольги викладаємо трохи овочів, солимо, додаємо спеції. Зверху покласти шматок м’яса (готуємо порційно, для кожного шматка м’яса потрібен окремий аркуш фольги).
  • Загортаємо Фольгу, щоб знизу не було отворів і сік не витікав.
  • Викладаємо шматочки м’яса з картоплею в фользі на деко. Випікаємо в духовці (2000
    С) 40 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати кролика в сметані. Приємного апетиту!
По смакових і корисних якостей м’ясо кролика залишає далеко позаду і звичну яловичину, і улюблену багатьма свинину, і доступну курку. В його приготуванні немає особливих складнощів, як може здатися на перший погляд, особливо якщо м’ясо запікається, смажиться або гаситься з використанням сметани. Але все ж варто звернути увагу на рекомендації досвідчених кулінарів, які знають, як смачно приготувати кролика в сметані:

  • Точний час приготування кролика залежить від віку тварини: чим він старше, тим потрібна більш тривала термічна обробка. Також на час готування впливає і час маринування м’яса — чим довше кролик мариновался, тим швидше він приготується.
  • Правильно вибирайте кролика при покупці. Свіже охолоджене м’ясо повинно мати білий, трохи рожевий колір, щільну структуру і приємний аромат. Прийнято вважати, що чим молодша тварина, тим тонше у нього кістки. У більш старої особини м’ясо має темно-рожевий відтінок.
  • Щоб м’ясо вийшло ніжним і соковитим, кролика перед початком приготування вимочують у воді або маринаді. Для маринування використовують кисломолочні продукти (сметану, кефір), оцет, лимонний сік, оливкову олію і спеції.