Кролик з картоплею в сметані в духовці
Фото кролика з картоплею в сметані в духовці
Кролик, запечена з картоплею по цьому рецепту, просто не може не вийти. Для додання м’ясу дивовижного смаку і чарівного аромату використовуємо маринад на основі сметани, лимонного соку, оливкової олії та спецій. М’ясо запечемо в фользі. Крім картоплі можна використовувати самі різні овочі, наприклад, морква, кабачки, помідори.
Інгредієнти:
- Кролик — 1 тушка;
- Картопля — 700 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Сметана — 150 мл;
- Часник — 5 зубчиків;
- Сік лимона — 2 ст. л.;
- Оливкова олія — 2 ст. л.;
- Прованські трави, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Приготуємо маринад. Змішуємо сметану, оливкова олія, прованські трави, спеції за смаком, сік лимона.
- Тушку промиваємо, нарізаємо на шматки, обмазуємо маринадом, залишаємо на кілька годин.
- Картоплю нарізаємо кружальцями, цибулю шаткуємо півкільцями.
- На лист фольги викладаємо трохи овочів, солимо, додаємо спеції. Зверху покласти шматок м’яса (готуємо порційно, для кожного шматка м’яса потрібен окремий аркуш фольги).
- Загортаємо Фольгу, щоб знизу не було отворів і сік не витікав.
- Викладаємо шматочки м’яса з картоплею в фользі на деко. Випікаємо в духовці (2000
С) 40 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати кролика в сметані. Приємного апетиту!
По смакових і корисних якостей м’ясо кролика залишає далеко позаду і звичну яловичину, і улюблену багатьма свинину, і доступну курку. В його приготуванні немає особливих складнощів, як може здатися на перший погляд, особливо якщо м’ясо запікається, смажиться або гаситься з використанням сметани. Але все ж варто звернути увагу на рекомендації досвідчених кулінарів, які знають, як смачно приготувати кролика в сметані:
- Точний час приготування кролика залежить від віку тварини: чим він старше, тим потрібна більш тривала термічна обробка. Також на час готування впливає і час маринування м’яса — чим довше кролик мариновался, тим швидше він приготується.
- Правильно вибирайте кролика при покупці. Свіже охолоджене м’ясо повинно мати білий, трохи рожевий колір, щільну структуру і приємний аромат. Прийнято вважати, що чим молодша тварина, тим тонше у нього кістки. У більш старої особини м’ясо має темно-рожевий відтінок.
- Щоб м’ясо вийшло ніжним і соковитим, кролика перед початком приготування вимочують у воді або маринаді. Для маринування використовують кисломолочні продукти (сметану, кефір), оцет, лимонний сік, оливкову олію і спеції.