Кролик з грибами, тушкований в сметані
Фото кролика з грибами, тушкованої в сметані
М’ясо кролика чудово поєднується з грибами і сметанним соусом. Гриби підійдуть будь-які, якщо використовуєте лісові, то їх слід заздалегідь відварити в підсоленій воді протягом 30 хвилин. Печериці та гливи в попередньої теплової обробки не потребують. У сметанний соус можна додати трохи білого вина, яке додасть кролику особливу приємну кислинку і краще відтінятиме смак м’яса.
Інгредієнти:
- Кролик — 1 тушка (близько 2,7 кг);
- Печериці — 800 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Сметана — 400 мл;
- Розмарин, чорний перець;
- Часник — 3 зубчики;
- Олія рослинна;
- Сік лимона — 2 ст. л.;
- Сіль, зелень.
Спосіб приготування:
- Тушку промиваємо, заливаємо холодною водою з соком лимона, додаємо гілочку розмарину. Витримуємо 6 годин.
- Тушку розрізаємо на великі порційні шматки.
- У сковороду вливаємо олію, трохи обсмажуємо подрібнений часник, додаємо м’ясо, перемішуємо, готуємо 5 хвилин. Шматки викладаємо в казан або каструлю.
- В тому маслі, де обжаривался кролик, пасеруємо цибулю, нарізану півкільцями. Цибуля перекладаємо до м’яса, солимо, перчимо. Додаємо трохи води, тушкуємо м’ясо близько 30 хвилин на слабкому вогні.
- Печериці промиваємо, розрізаємо на 4 частини. Тушкуємо гриби в олії до випаровування вологи.
- Печериці додаємо до м’яса і цибулі. Добре перемішуємо, перекладаємо у форму для запікання.
- Сметану збиваємо з сіллю, перцем і рідиною, що утворилася при тушкуванні м’яса. Якщо рідини вийшло мало, то можна додати трохи столового білого вина. Цим соусом поливаємо кролика.
- Запікаємо в духовці (2000
З) 40-60 хвилин.