Кролик в сметані

Кролик з грибами, тушкований в сметані

Фото кролика з грибами, тушкованої в сметані

М’ясо кролика чудово поєднується з грибами і сметанним соусом. Гриби підійдуть будь-які, якщо використовуєте лісові, то їх слід заздалегідь відварити в підсоленій воді протягом 30 хвилин. Печериці та гливи в попередньої теплової обробки не потребують. У сметанний соус можна додати трохи білого вина, яке додасть кролику особливу приємну кислинку і краще відтінятиме смак м’яса.
Інгредієнти:

  • Кролик — 1 тушка (близько 2,7 кг);
  • Печериці — 800 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Сметана — 400 мл;
  • Розмарин, чорний перець;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Олія рослинна;
  • Сік лимона — 2 ст. л.;
  • Сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Тушку промиваємо, заливаємо холодною водою з соком лимона, додаємо гілочку розмарину. Витримуємо 6 годин.
  • Тушку розрізаємо на великі порційні шматки.
  • У сковороду вливаємо олію, трохи обсмажуємо подрібнений часник, додаємо м’ясо, перемішуємо, готуємо 5 хвилин. Шматки викладаємо в казан або каструлю.
  • В тому маслі, де обжаривался кролик, пасеруємо цибулю, нарізану півкільцями. Цибуля перекладаємо до м’яса, солимо, перчимо. Додаємо трохи води, тушкуємо м’ясо близько 30 хвилин на слабкому вогні.
  • Печериці промиваємо, розрізаємо на 4 частини. Тушкуємо гриби в олії до випаровування вологи.
  • Печериці додаємо до м’яса і цибулі. Добре перемішуємо, перекладаємо у форму для запікання.
  • Сметану збиваємо з сіллю, перцем і рідиною, що утворилася при тушкуванні м’яса. Якщо рідини вийшло мало, то можна додати трохи столового білого вина. Цим соусом поливаємо кролика.
  • Запікаємо в духовці (2000
    З) 40-60 хвилин.