Кролик з чорносливом в сметані в мультиварці
Фото кролика з чорносливом в сметані в мультиварці
Кролик по цьому рецепту більше підходить для святкового столу. Чорнослив відмінно доповнює м’ясо і робить його більш пікантним і ароматним, з легкою кислинкою, яку вдало пом’якшує ніжний вершковий смак сметани. Спеції вибирайте по смаку, з кролятиною добре поєднуються прованські або французькі трави, ялівець, розмарин, суміш перців.
Інгредієнти:
- Тушка кролика — 1 шт. (невелика, близько 1 кг);
- Чорнослив — 100 г;
- Сметана — 300 мл;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.
- Біле вино — 50 мл;
- Сік лимона — 2 ст. л.;
- Часник — 2 зубчики;
- Оливкова олія — 4 ст. л.;
- Олія для смаження;
- Сіль, спеції, зелень.
Спосіб приготування:
- Кролика промиваємо, нарізаємо на шматки, замочуємо у воді з додаванням лимонного соку. Залишаємо на годину.
- Приготуємо маринад. В окремій ємності змішати оливкову олію, вино, подрібнений часник, спеції (розмарин, базилік або будь за смаком).
- М’ясо обсушиваеми, покласти в маринад. Залишаємо на кілька годин або на ніч.
- Цибулю шаткуємо півкільцями, перекладаємо в мультиварочную чашу, в яку попередньо додано масло.
- Включаємо режим «Смаження», готуємо до прозорості цибулі.
- Моркву натираємо на тертці, відправляємо до цибулі, обсмажуємо до готовності.
- Чорнослив промиваємо, заливаємо окропом на 15 хвилин, нарізаємо на четвертинки, з’єднуємо з овочами. Масу добре перемішуємо і перекладаємо на окреме блюдо.
- Мультиварочную чашу промиваємо, вливаємо трохи олії, викладаємо м’ясо і обсмажуємо його до приємного золотистого кольору (режим «Смаження»).
- Додаємо овочі з чорносливом, солимо, перчимо, вливаємо сметану і 150 мл кип’яченої води, добре перемішуємо. Активуємо режим «Гасіння» на 2 години.
- Готову страву посипаємо рубаною зеленню.