Кролик з чорносливом тушкований в мультиварці
Це блюдо можна і потрібно використовувати для святкового столу.
В ньому поєднується і гострота, і насолода, і ніжний вершковий смак. Кролика,
приготований за цим рецептом, можна подати з будь-яким гарніром – густа м’ясна
підлива перетворить навіть саму просту кашу в царське частування.
Інгредієнти:
- 2 кг м’яса кролика;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 200 г чорносливу;
- 3ст.л. сметани;
- 3ст.л. кетчупу;
- 2ст.л. рослинної олії;
- 3 зубчики часнику;
- 2ч.л. гірчиці;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
1.
Чорнослив залити чистою водою і залишити на 1 годину
насититися вологи;
2.
М’ясо нарізати кубиками середнього розміру;
3.
Чашу мультиварки змастити рослинним маслом і обсмажувати
м’ясо 30 хвилин в режимі «Смаження»;
4.
Нарізати соломкою моркву, цибулю – півкільцями, засипати
овочі в каструлю;
5.
Готувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи;
6.
Залити кролика водою, щоб вона злегка покривала м’ясо;
7.
Додати в каструлю мультиварки кетчуп, гірчицю,
сметану, сіль і перець;
8.
Перемішати вміст мультиварки і включити програму «Гасіння»
на 1 годину;
9.
Додати до страви чорнослив і подрібнений часник,
продовжити таймер ще на 30 хвилин.