Соковиті котлети з рибного фаршу
Фото №4. Рецепт соковитих котлет з рибного фаршу
Для рибних котлет підходять практично будь-які види риби.
Блюдо виходить соковитим, пісним і низькокалорійним. Для фаршу краще
використовувати тільки чисте м’ясо, без кісточок. Смачніше всього такі котлети
будуть з додатковою начинкою.
Інгредієнти:
- Рибний фарш – 500г;
- Молоко – 100мл;
- Білий хліб – 1 шматочок;
- Яйця – 2шт;
- Вершкове масло – 30г;
- Манка (крупа) – 2ст.л.;
- Борошно;
- Панірувальні сухарі;
- Сіль, перець.
Як приготувати котлети з рибного фаршу:
1.
Налити в миску молоко і замочити в нього хліб;
2.
Віджати м’якуш, додати до рибного фаршу;
3.
Фарш посолити і поперчити, всипати манку і перемішати;
4.
Зварити круто яйце;
5.
Яйце і вершкове масло натерти на тертці, посолити і
поперчити;
6.
У молоко, яке використовували для замочування хліба,
додати друге яйце і збити віночком;
7.
З фаршу зробити плоскі коржі, на середину додати
трохи масла з яйцем і зліпити котлети;
8.
Кожну котлету вмочити в яєчно-молочну суміш і
обваляти в панірувальних сухарях;
9.
Розігріти сковороду і обсмажити котлети з обох сторін
до появи золотистої скоринки;
10. Накрити
сковороду кришкою, зменшити вогонь і готувати ще 5-10 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети з курячого фаршу. Приємного апетиту!
Котлети з фаршу – це інтернаціональне друга страва,
яке легко приготувати в домашніх умовах. Особливо воно сподобається завзятим
м’ясоїдам, а для всіх інших можна зробити рибні котлети. Як приготувати
котлети, щоб все вийшло ідеально, підкажуть поради досвідчених господинь:
- Котлети можуть служити непоганим стратегічним запасом. Можна
зробити заготовки і зберігати їх у морозилці до запитання; - Перед тим, як робити котлети, руки слід змочити водою;
- Щоб котлети в духовці не виходили пересушеними, на
деко потрібно додавати трохи води; - Ріпчасту цибулю можна відразу ж перемолоти разом з м’ясом, або
ж дрібно нарізати, обсмажити і тільки потім додати фарш; - Якщо м’ясо саме по собі не жирне, можна додати до фаршу
трохи вершкового масла.