Смачні котлети з курячого фаршу по-киевски
Фото №1. Рецепт смачних котлет з курячого фаршу по-киевски
Всі, хто хоч раз спробував котлети по-київськи, назавжди
стають фанатами цієї страви. Хрустка скоринка з панірувальних сухарів,
тане в роті, вершкове масло і куряче філе – що ще потрібно для ситного і
смачного обіду? Багато хто вважає, що приготувати таку страву вдома досить
складно, але це зовсім не так!
Інгредієнти:
- Куряче філе – 600г;
- Вершкове масло – 100г;
- Яйця – 1шт;
- Рослинне масло – 300мл;
- Панірувальні сухарі;
- Кріп;
- Борошно;
- Сіль, перець.
Як приготувати котлети з курячого фаршу:
1.
Філе промити і нарізати великими кубиками;
2.
Пропустити м’ясо через м’ясорубку;
3.
Посолити і поперчити фарш ретельно вимішати вручну;
4.
Намочити руки і зліпити з фаршу котлети, злегка
витягнуті в довжину;
5.
Подрібнити кріп;
6.
Масло викласти на тарілку і розім’яти виделкою, змішати з
кропом;
7.
Розділити масло порівну для всіх котлет і покласти по
шматочку на середину кожного коржика з фаршу;
8.
Сформувати об’ємні котлетки, так щоб масло
виявилося в середині;
9.
Яйце розбити в глибоку миску і злегка перешкодити,
висипати на плоску тарілку сухарі;
10. Кожну
котлету спочатку вмочити в яйце, потім обваляти в паніровці;
11. В
каструлю (краще фритюрницю) налити велика кількість рослинної олії,
довести до кипіння;
12. Занурити
котлети в масло і підсмажити до напівготовності;
13. Змастити
рослинним маслом деко, викласти котлети і запікати в духовці 15 хвилин
при температурі 180 градусів.