Котлети з фаршу

Смачні котлети з курячого фаршу по-киевски

Фото №1. Рецепт смачних котлет з курячого фаршу по-киевски

Всі, хто хоч раз спробував котлети по-київськи, назавжди
стають фанатами цієї страви. Хрустка скоринка з панірувальних сухарів,
тане в роті, вершкове масло і куряче філе – що ще потрібно для ситного і
смачного обіду? Багато хто вважає, що приготувати таку страву вдома досить
складно, але це зовсім не так!
Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600г;
  • Вершкове масло – 100г;
  • Яйця – 1шт;
  • Рослинне масло – 300мл;
  • Панірувальні сухарі;
  • Кріп;
  • Борошно;
  • Сіль, перець.

Як приготувати котлети з курячого фаршу:
1.
Філе промити і нарізати великими кубиками;
2.
Пропустити м’ясо через м’ясорубку;
3.
Посолити і поперчити фарш ретельно вимішати вручну;
4.
Намочити руки і зліпити з фаршу котлети, злегка
витягнуті в довжину;
5.
Подрібнити кріп;
6.
Масло викласти на тарілку і розім’яти виделкою, змішати з
кропом;
7.
Розділити масло порівну для всіх котлет і покласти по
шматочку на середину кожного коржика з фаршу;
8.
Сформувати об’ємні котлетки, так щоб масло
виявилося в середині;
9.
Яйце розбити в глибоку миску і злегка перешкодити,
висипати на плоску тарілку сухарі;
10. Кожну
котлету спочатку вмочити в яйце, потім обваляти в паніровці;
11. В
каструлю (краще фритюрницю) налити велика кількість рослинної олії,
довести до кипіння;
12. Занурити
котлети в масло і підсмажити до напівготовності;
13. Змастити
рослинним маслом деко, викласти котлети і запікати в духовці 15 хвилин
при температурі 180 градусів.