Котлети з фаршу

Котлети з свинячого фаршу з підливою

Фото №3. Рецепт котлет з свинячого фаршу з підливою

Соковита м’ясна підлива – відмінне доповнення до будь-якого
гарніру. До того ж, і самі котлетки в підливі виходять дуже смачними і менше
жирними. Існує безліч різних рецептів для соусу, які можна
міняти при кожному наступному приготуванні. Найбільш простий і доступний варіант –
підлива з томатним соусом.
Інгредієнти:

  • Свинина без кісток – 1кг;
  • Яйця – 2шт;
  • Цибуля – 3шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Вода – 400мл;
  • Борошно – 2ст.л.;
  • Томатний сік – 200мл;
  • Сметана – 100мл;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Як приготувати котлети з свинячого фаршу:
1.
М’ясо очистити від прожилок і порубати на шматочки;
2.
Пропустити свинину через м’ясорубку разом з часником і
ріпчастою цибулею;
3.
Посолити і поперчити фарш, додати сире яйце і
ретельно перемішати;
4.
Налити на сковороду олію і гарненько
розігріти;
5.
Сформувати з фаршу котлети, обваляти в борошні і викласти
на сковороду;
6.
У глибоку миску перелити воду, додати борошно і перемішати;
7.
В ту ж посудину влити томатний сік і покласти сметану,
ще раз перемішати;
8.
Отриманим соусом залити котлети, коли вони
підрум’яняться до золотистого кольору;
9.
Зменшити вогонь кинути 2-3 лаврових листочка і тушкувати ще
20-25 хвилин.