Котлети на пару

Котлети з індички з сиром на пару

Індичка – це саме дієтичне і корисне м’ясо, яке можна знайти на полицях супермаркету. Котлети на пару з них виходять просто чудовими і буквально тануть у роті. Ще смачніше це блюдо робить додавання твердого сиру. Він плавиться і зміцнює фарш, надає йому ніжну консистенцію. Перепелині яйця можна замінити одним курячим.
Інгредієнти:

  • 400 г філе індички;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 мл молока;
  • 3 перепелиних яйця;
  • 30 р пшеничного хліба;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Індичку і цибулю подрібнити у блендері.
  • Хліб замочити в молоці, потім трохи віджати.
  • З’єднати хліб з фаршем, вбити яйця і все перемішати.
  • Сир натерти на дрібній тертці і додати у фарш, злегка посолити.
  • Сформувати котлетки і викласти їх на решітку пароварки.
  • Готувати на пару 40 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети на пару. Приємного апетиту!
Котлети на пару – універсальне блюдо, яке можна ввести в раціон абсолютно всьому сімейству. Вони дуже подобаються діткам, підходять людям похилого віку і виручають під час дієти. Щоб розібратися, як зробити котлети на пару, досить вивчити кілька простих правил приготування цієї страви:

  • Щоб позбавити рибні котлети від неприємного запаху, слід додати у фарш лимонний сік;
  • Від розміру биточків буде залежати, скільки готуються котлети. Якщо страву потрібно отримати терміново, краще сформувати маленькі коржики;
  • Якщо фарш сам по собі достатньо рідкий, потрібно додати більше сухарів або борошна, ніж зазначено в рецептах;
  • Перед тим, як готувати, відбийте фарш. Так котлети будуть ще більш м’якими;
  • Щоб не помилитися з часом приготування котлет в пароварці, краще почитати інструкцію безпосередньо до своєї моделі;
  • Чим сильніше ви подрібніть фарш, тим пишніше будуть котлети;
  • Фарш вийде смачніше, якщо хліб для нього замочувати в молоці. Тим не менш, можна скористатися і звичайною кип’яченою водою.