Котлети на пару

Рибні котлети на пару для дітей

Найпростіший з усіх можливих складів цієї страви. В ньому відсутні будь-які інгредієнти, які можуть викликати алергію або небажані наслідки для дитячого організму. Щоб котлетки вийшли ще більш смачними і соковитими, рекомендується використовувати два різних види рибного фаршу.
Інгредієнти:

  • 800 г рибного фаршу;
  • 1 лимон;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Фарш посолити і поперчити за смаком, вимісити.
  • Змішати фарш і панірувальні сухарі, відбити.
  • Змочити руки і зліпити з фаршу однакові кульки.
  • Викласти заготовки в пароварку.
  • Лимон нарізати кружечками і викласти по часточці на кожну котлету.
  • Залити у чашу пароварки воду, готувати 20 хвилин.

Яловичі котлети на пару без пароварки

Замінити пароварку можна і звичайним друшляком, встановивши його на відповідну посудину. Час приготування від цього не зміниться, так і страва вийде таким же смачним і ніжним. Масло має бути кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 700 г яловичини;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 3 шматочки хліба;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 100 мл молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо, часник і цибулю кілька разів прокрутити через м’ясорубку.
  • Хліб помістити в молоко і дати розмокнути, потім також пропустити через м’ясорубку.
  • Додати в отриманий фарш розм’якшене масло і яйце.
  • Все посолити і поперчити, залишити на 15 хвилин.
  • Сухарі пересипати на плоску тарілку.
  • Зліпити котлети і обваляти їх у сухарях.
  • У каструлю налити воду, довести до кипіння.
  • Встановити на каструлю друшляк і викласти котлети.
  • Готувати 35-40 хвилин.