Рибні котлети на пару для дітей
Найпростіший з усіх можливих складів цієї страви. В ньому відсутні будь-які інгредієнти, які можуть викликати алергію або небажані наслідки для дитячого організму. Щоб котлетки вийшли ще більш смачними і соковитими, рекомендується використовувати два різних види рибного фаршу.
Інгредієнти:
- 800 г рибного фаршу;
- 1 лимон;
- 100 г панірувальних сухарів;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Фарш посолити і поперчити за смаком, вимісити.
- Змішати фарш і панірувальні сухарі, відбити.
- Змочити руки і зліпити з фаршу однакові кульки.
- Викласти заготовки в пароварку.
- Лимон нарізати кружечками і викласти по часточці на кожну котлету.
- Залити у чашу пароварки воду, готувати 20 хвилин.
Яловичі котлети на пару без пароварки
Замінити пароварку можна і звичайним друшляком, встановивши його на відповідну посудину. Час приготування від цього не зміниться, так і страва вийде таким же смачним і ніжним. Масло має бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
- 700 г яловичини;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 3 шматочки хліба;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г вершкового масла;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 100 мл молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо, часник і цибулю кілька разів прокрутити через м’ясорубку.
- Хліб помістити в молоко і дати розмокнути, потім також пропустити через м’ясорубку.
- Додати в отриманий фарш розм’якшене масло і яйце.
- Все посолити і поперчити, залишити на 15 хвилин.
- Сухарі пересипати на плоску тарілку.
- Зліпити котлети і обваляти їх у сухарях.
- У каструлю налити воду, довести до кипіння.
- Встановити на каструлю друшляк і викласти котлети.
- Готувати 35-40 хвилин.