Класичний крабовий салат

Класичний крабовий салат з рисом, огірком і кукурудзою

Такий салат можна приготувати з будь-якого приводу або запропонувати до щоденного вечері. Ми вирішили трохи урізноманітнити традиційний варіант закуски і додати свіжий огірок і багато зелені. Просто, швидко і дуже смачно.
Інгредієнти:

  • крабові палички — 250 г;
  • свіжий огірок — 2 шт.;
  • кукурудза — 1 банка;
  • яйця — 5 шт.;
  • рис — ½ ст.;
  • зелена цибуля, кріп;
  • перець, майонез.

Спосіб приготування:

  • Рис відварюємо, промиваємо, охолоджуємо, перекладаємо в окрему ємність.
  • Крабові палички нарізаємо шматочками, з’єднайте з рисом.
  • Яйця відварюємо, потім очищаємо, подрібнюємо.
  • Банку з кукурудзою відкриваємо рідину зливаємо.
  • Зелень дрібно шаткуємо.
  • Огірки промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками або брусочками.
  • Всі інгредієнти з’єднуємо, за смаком додаємо сіль, перець. Масу перемішуємо.
  • При подачі заправляємо майонезом і прикрашаємо на свій смак.

Тепер ви знаєте, як готувати класичний крабовий салат. Приємного апетиту!
Салат з крабових паличок у свій час займав почесне місце на святкових столах наших співвітчизників. Зараз він вже не такий популярний, але як і раніше любимо, адже закуска готується за лічені хвилини, виходить ситним, смачною і дуже апетитною. Цей салат під силу приготувати будь-якому починаючому кухареві: всі інгредієнти просто нарізаються, з’єднуються разом і заправляються майонезом. Про те, як смачно приготувати класичний салат з крабових паличок, розкажуть досвідчені кулінари:

  • При виборі крабових паличок будьте гранично уважні і намагайтеся купувати тільки якісний продукт. Утримайтеся від покупки, якщо всередині упаковки є лід, а самі палички мають жовті або сірі плями. Не забудьте звернути увагу на термін придатності.
  • Краще всього купувати охолоджені крабові палички, заморожений продукт має не такі хороші смакові якості.
  • Якісні крабові палички мають добре розгортатися, бути еластичними, а не являти собою липку масу.
  • Подавайте закуску в загальній салатниці або порційних креманках. Можна викласти масу на листя зеленого салату, прикрасити гілочками кропу, тонкими скибочками лимона, «трояндочками» з помідорів, смужками солодкого перцю.
  • До складу крабових паличок входить багато шкідливих компонентів: барвників, консервантів, стабілізаторів, різних харчових добавок. Тому страви на їх основі не варто вживати занадто часто, а тим більше давати крабові палички дітям.
  • Зверніть увагу на склад крабових паличок. Їх основний інгредієнт — сурімі — повинен стояти на першому місці. Якщо він відсутній на складі або знаходиться на другому місці, то відмовтеся від покупки такого продукту. Взагалі, краще купувати палички тільки від перевірених та відомих виробників.
  • Крабові палички можна замінити на відварну або обсмажену рибу, креветки, ракові шийки, кальмари, восьминоги, а в ідеалі, звичайно, на натуральне крабове м’ясо.
  • У крабовий салат, крім звичних продуктів, можна додати солодкий перець, картоплю, шинку, відварене м’ясо, маслини, яблука, сир, різноманітні спеції.