Каша з гарбузом в мультиварці

Смачна кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці

Кукурудзяна каша з гарбузом – це дуже корисне блюдо. По суті, приготувати її дуже просто, але важливо пам’ятати, що ця крупа володіє своїми особливостями. Так, на відміну від інших каш, її не варто залишати в режимі «Підігрів». Якщо страва довго постоїть в мультиварці, воно просто склеїться і втратить безліч смакових якостей. Гарбуз трохи гальмує цей процес, тому кашу можна їсти і на наступний день, але перегрівати її не варто. Кількість цукру можна збільшувати на свій смак.
Інгредієнти:

  • 1 стакан кукурудзяної крупи;
  • 1 стакан води;
  • 2 склянки молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 300 г гарбуза;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • М’якоть гарбуза очистити від шкірки, насіння, слизу і ін.
  • Гарбуз промити під проточною водою, обсушити, нарізати кубиками.
  • У чашу мультиварки викласти нарізану кубиками гарбуз.
  • Поверх гарбуза засипати промиту кукурудзяну крупу.
  • Додати сіль, цукор, воду і молоко.
  • Готувати кукурудзяну кашу з гарбузом в режимі «Молочна каша» до звукового сигналу (приблизно 30 хвилин).

Тепер ви знаєте, як готувати кашу з гарбузом в мультиварці. Приємного апетиту!
Каша з гарбузом в мультиварці – це розсипчасте ласощі з яскравими оранжевими вкрапленнями, яке обов’язково оцінять і дорослі, і діти. Можна експериментувати зі складом страви, його консистенцією, оформленням та ін Тим не менш, для того щоб зрозуміти, як приготувати кашу з гарбузом в мультиварці, потрібно запам’ятати загальні рекомендації для всіх рецептів цього частування:

  • Для приготування молочної каші потрібно брати тільки солодку гарбуз. Її можна визначити за яскраво-помаранчевого кольору і медового аромату;
  • Щоб каша вийшла ще смачніше, перед приготуванням рекомендується запекти гарбуз в режимі «Випічка» з невеликим додаванням вершкового масла. На це буде потрібно приблизно 20 хвилин;
  • У кожній моделі мультиварки «Молочна каша» запрограмована на різний час. Краще всього довіритися своїй техніці і готувати кашу строго до сигналу;
  • Деякі мультиварки працюють таким чином, що вода випаровується швидше, ніж в каструльці. Відповідно, може знадобитися трохи більше рідини, ніж зазначено в рецепті для бажаної консистенції каші з гарбузом;
  • Якщо ви плануєте використовувати кашу з гарбузом в якості гарніру, то додайте півтори-дві склянки води на склянку каші. Якщо ж мова йде про солодкому блюді, то приблизно 2-2,5 склянки води або молока;
  • Для приготування солодкої каші з гарбузом краще всього використовувати суміш з води і молока. Так вона не буде нудною, вийде м’якою, розсипчастою і низькокалорійної.