Каша з гарбузом в мультиварці

Молочна пшоно-рисова каша з гарбузом в мультиварці

Поєднання рису та пшона вважається дуже корисним і поживним. З гарбузом і молоком ця каша буде буквально танути в роті, а велика кількість вершкового масла зробить її ще більш ніжною. Щоб не зіпсувати смак каші, перед тим як готувати, обов’язково промийте рис під проточною водою хоча б 3-4 рази. Для пшінки ж досить і одного разу. Молоко найкраще взяти з показником жирності хоча б 3,2%. Також приємним доповненням до цієї каші стануть вершки, які можна додати разом з молоком.
Інгредієнти:

  • 1 склянку рису;
  • 3 ст. л. пшона;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 400 г гарбуза;
  • 1 щіпка кориці;
  • 1 щіпка солі;
  • 250 мл молока.

Спосіб приготування:

  • Очистити гарбуз від шкірки та насіння і нарізати невеликими шматочками довільної величини.
  • Викласти гарбуз в каструлю, потім додати до неї ретельно промитий рис.
  • Пшоно також промити і додати до решти інгредієнтів.
  • Засипати в чашу мультиварки сіль, корицю і цукор.
  • Залити всі підготовлені продукти молоком і акуратно перемішати.
  • Зверху викласти вершкове масло і закрити каструлю.
  • Під закритою кришкою готувати страву в режимі «Молочна каша» 40 хвилин.