Молочна пшоно-рисова каша з гарбузом в мультиварці
Поєднання рису та пшона вважається дуже корисним і поживним. З гарбузом і молоком ця каша буде буквально танути в роті, а велика кількість вершкового масла зробить її ще більш ніжною. Щоб не зіпсувати смак каші, перед тим як готувати, обов’язково промийте рис під проточною водою хоча б 3-4 рази. Для пшінки ж досить і одного разу. Молоко найкраще взяти з показником жирності хоча б 3,2%. Також приємним доповненням до цієї каші стануть вершки, які можна додати разом з молоком.
Інгредієнти:
- 1 склянку рису;
- 3 ст. л. пшона;
- 6 ст. л. цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 400 г гарбуза;
- 1 щіпка кориці;
- 1 щіпка солі;
- 250 мл молока.
Спосіб приготування:
- Очистити гарбуз від шкірки та насіння і нарізати невеликими шматочками довільної величини.
- Викласти гарбуз в каструлю, потім додати до неї ретельно промитий рис.
- Пшоно також промити і додати до решти інгредієнтів.
- Засипати в чашу мультиварки сіль, корицю і цукор.
- Залити всі підготовлені продукти молоком і акуратно перемішати.
- Зверху викласти вершкове масло і закрити каструлю.
- Під закритою кришкою готувати страву в режимі «Молочна каша» 40 хвилин.