Картопляна запіканка з фаршем

Дитяча картопляна запіканка з курячим фаршем

М’ясо курки більш легке і дієтичне, у порівнянні зі свининою або яловичиною. Тому така запіканка найкраще підійде не тільки дорослим, але і самим маленьким гурманам.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 50 г вершкового масла;
  • 200 мл молока;
  • Морська сіль.

Як приготувати картопляну запіканку з курячим фаршем:
1. Філе добре промити, очистити від сухожиль, зварити;
2. Коли м’ясо охолоне, нарізати його невеликими кубиками і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею;
3. Картоплю очистити, помити, порізати кубиками і зварити;
4. З гарячого картоплі злити воду і потовкти;
5. Додати яйце, молоко і сіль за смаком. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси;
6. Деко змастити олією і викласти половину картопляного пюре;
7. Зверху викласти фарш, ще один шар картоплі і шматочки вершкового масла;
8. Відправити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 220-280 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати картопляну запіканку з м’ясним фаршем. Приємного апетиту!
Навіть найскладніша картопляна запіканка не займе у вас більше 1 години. При цьому сама підготовка забере всього 15-20 хвилин, а решту виконає духовка. Варіантів, як приготувати запіканку дуже багато, але для всіх них існують загальні правила:

  • Щоб запіканка вийшла ніжніше, перед тим, як запекти її в духовці, змастіть верхній шар вершковим маслом;
  • Запіканка з твердим сиром всередині буде краще утримувати форму при подачі на стіл;
  • Якщо ви вирішили вибрати рецепт запіканки на сковорідці, переконайтеся в наявності антипригарного покриття і високих стінок;
  • Щоб знизити калорійність страви, використовуйте нежирні сорти м’яса – курку або яловичину;
  • У фарш для дитячої запіканки можна додати морквяне пюре, щоб зробити її м’якше.