Картопляна запіканка з фаршем

Проста картопляна запіканка з м’ясним фаршем

Відмінний спосіб швидко і смачно нагодувати велику родину з допомогою простих і доступних продуктів. Якщо в холодильнику знайдеться картопляне пюре, його можна використовувати замість картоплі, як показано на фото.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’ясного фаршу;
  • 8 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зелень (кріп, петрушка);
  • Сіль і перець.

Як приготувати картопляну запіканку з м’ясним фаршем:
1. Картопля промити, очистити, знову промити і нарізати соломкою;
2. Розігріти сковорідку з олією і обсмажити картоплю до напівготовності, посолити і поперчити;
3. Подрібнити часник і цибулю дрібними кубиками, перемішати, смажити на окремій сковороді 2-3 хвилини;
4. До цибулі додати м’ясний фарш, перемішати і смажити на сковороді, приминаючи ложкою 8-10 хвилин;
5. Рівномірно викласти фарш поверх обсмаженого картоплі;
6. Приготувати заливку: збити яйця в глибокій мисці з допомогою виделки або віночка, невеликими порціями додавати молоко, злегка помішуючи, посолити;
7. Отриманою сумішшю полити фарш і картоплю;
8. Поверх запіканки викласти невеликими шматочками вершкове масло, прикрасити зеленню;
9. Смажити на мінімальному вогні з щільно закритою кришкою 20-25 хвилин;
10. Залишити запіканку настоюватися ще на 10 хвилин.