Смачна картопляна запіканка з фаршем і грибами
Поєднання гриби + яловичий фарш робить страву ще більш ситним і соковитим, при цьому додаючи оригінальний присмак. Підійдуть абсолютно будь-які гриби, а приготування займе не більш півгодини!
Інгредієнти:
- 6 великих картоплин;
- 400 г яловичого фаршу;
- 150 г грибів;
- 100 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 0,5 склянки сметани;
- 0,5 склянки майонезу;
- 1 яйце;
- 2 зубчики часнику;
- Сіль і перець.
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем з грибами:
1. Вимити і нарізати картоплю невеликими скибочками, цибулю порізати півкільцями, гриби – соломкою;
2. В окрему посудину викласти фарш і гриби, перемішати, посолити і поперчити;
3. Форму для випічки змастити рослинним маслом або смальцем, викласти на неї половину всієї картоплі, додати сіль і перець за смаком;
4. Другим шаром викласти цибулю (при бажанні його можна трохи обсмажити);
5. Поверх цибулі рівномірно розподілити суміш з фаршу і грибів;
6. Твердий сир натерти на крупній тертці і викласти на фарш, накрити ще одним шаром з решти картоплі;
7. Приготувати заливку: у глибокій мисці змішати майонез, сметану і яйце. Додати дрібно порізаний часник, сіль і перець.
8. Вилити отриману заправку на запіканку;
9. Відправити блюдо в духовку і випікати при 200 градусах до появи рум’яної скоринки;
10. Перед подачею на стіл ще раз посипати тертим сиром і поставити в духовку на 5 хвилин.