Картопля з тушонкою

Варена картопля з тушонкою в каструлі

Немає нічого простіше, ніж приготувати варена картопля з тушонкою в каструльці. Всього кілька хвилин часу, і буде готовий повноцінний вечерю з м’ясом і гарніром. Особливістю цієї страви стане томатний соус, який краще всього поєднується саме з яловичої тушонкою. Зазвичай він продається вже в готовому вигляді в скляних баночках. Також соус можна замінити томатною пастою або кетчупом, трохи розбавивши їх кип’яченою водою.
Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 1 банку яловичої тушонки;
  • 1 морква;
  • 200 г томатного соусу;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 помідори;
  • 20 г вершкового масла;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю нарізати великими шматками і відварити до готовності в підсоленій воді.
  • Нарізати дрібно цибулю і часник, на середній тертці натерти моркву.
  • В окремій каструльці розігріти олію, обсмажити до прозорості цибулю з часником.
  • Додати до овочів морква і вершкове олію, смажити все до золотистого кольору.
  • Тушковане м’ясо дістати з баночки, подрібнити виделкою і викласти м’ясо в загальну каструльку.
  • Обсмажити тушонку 5-7 хвилин на середньому вогні.
  • Дрібно нарізати помідори і, разом з томатним соусом, відправити їх до тушенке.
  • Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком.
  • До овочів і тушенке викласти відварену картоплю, акуратно перемішати і тушкувати все разом 5 хвилин.
  • Посипати блюдо подрібненою зеленню і дати йому настоятися.