Варена картопля з тушонкою в каструлі
Немає нічого простіше, ніж приготувати варена картопля з тушонкою в каструльці. Всього кілька хвилин часу, і буде готовий повноцінний вечерю з м’ясом і гарніром. Особливістю цієї страви стане томатний соус, який краще всього поєднується саме з яловичої тушонкою. Зазвичай він продається вже в готовому вигляді в скляних баночках. Також соус можна замінити томатною пастою або кетчупом, трохи розбавивши їх кип’яченою водою.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 1 банку яловичої тушонки;
- 1 морква;
- 200 г томатного соусу;
- 50 мл рослинного масла;
- 3 зубчики часнику;
- 2 помідори;
- 20 г вершкового масла;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю нарізати великими шматками і відварити до готовності в підсоленій воді.
- Нарізати дрібно цибулю і часник, на середній тертці натерти моркву.
- В окремій каструльці розігріти олію, обсмажити до прозорості цибулю з часником.
- Додати до овочів морква і вершкове олію, смажити все до золотистого кольору.
- Тушковане м’ясо дістати з баночки, подрібнити виделкою і викласти м’ясо в загальну каструльку.
- Обсмажити тушонку 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Дрібно нарізати помідори і, разом з томатним соусом, відправити їх до тушенке.
- Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком.
- До овочів і тушенке викласти відварену картоплю, акуратно перемішати і тушкувати все разом 5 хвилин.
- Посипати блюдо подрібненою зеленню і дати йому настоятися.