Картопля з тушонкою

Картопля, смажена з тушонкою на сковороді

Самий простий, зрозумілий і доступний з точки зору цін на продукти рецепт. Найкраще для нього підійде свиняча або яловича тушонка високої якості. Це блюдо важко назвати корисним дієтичним, але воно ідеально підходить для того, щоб швидко вгамувати голод і нагодувати всю сім’ю смачною вечерею з тих інгредієнтів, які опиняться під рукою. Рослинної олії може знадобитися і більше, в залежності від того, чи любите ви м’яку картоплю або ж віддаєте перевагу засмажені шматочки на гарнір.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі;
  • 1 банка тушонки;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати картоплю соломкою і викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Смажити тушонку до золотистої скоринки і м’якості.
  • Тушковане м’ясо викласти на тарілочку, прибрати зайвий жир і м’ясо виделкою розім’яти.
  • Посолити і поперчити картоплю, додати на сковороду тушонку і обережно все перемішати.
  • Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і тушкувати тушковане м’ясо з картоплею 5-10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати картоплю з тушонкою. Приємного апетиту!
Звичайно ж, картопля з тушонкою – це виключно домашнє блюдо і воно точно не підходить для зустрічі гостей. Тим не менш, його обов’язково потрібно тримати в кулінарній книзі на випадок, коли треба швидко нагодувати все сімейство збалансованим вечерею. Щоб з кожним разом блюдо виходило все краще і краще, потрібно запам’ятати такі хитрощі, як приготувати картоплю з тушонкою:

  • Перед тим як готувати, тушонку краще розім’яти виделкою, щоб всі шматочки були одного розміру, і не попадалося великих грудок;
  • Верхній шар жиру з тушонки краще не використовувати ‒ він може містити шкідливі речовини. Просто акуратно приберіть його з баночки;
  • Солити тушковане м’ясо з картоплею потрібно украй обережно – часто вона вже містить у собі достатню кількість солі, і ніяких приправ додавати не потрібно. Краще всього просто спробувати блюдо, а потім визначитися з необхідною кількістю спецій;
  • Солити страви з картоплі рекомендується тільки після того, як він вже трохи приготується (обсмажиться, протушкується, звариться). Сіль розм’якшує картоплю і вона стає дуже м’якою і рихлою і в підсумку може просто розвалитися і перетворитися на пюре, що потрібно далеко не у всіх рецептах;
  • Вибираючи тушонку, будьте гранично уважні. Перевіряйте термін придатності, процентний вміст жиру, виробника та ін. Краще не брати дуже дешеві продукти, інакше всередині банки буде лише жирова маса, практично не містить м’яса.