Картопля з тушонкою

Смачна картопля з тушонкою в мультиварці

В мультиварці картопля з тушонкою виходить дуже ніжною і м’якою, за рахунок того, що продукти не просто тушкуються, а тужать всередині каструльки. Щоб картопля при цьому не втратила форму, краще нарізати її крупними шматочками. Кількість часнику і цибулі при бажанні можна зменшити, але із зазначеною кількістю страва буде дуже соковитим і ароматним. Чашу мультиварки перед початком приготування навіть не потрібно змащувати маслом – в тушенке більш ніж достатньо жиру, щоб картопля не пригоріла.
Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки;
  • 10 картоплин;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 5 цибулин;
  • 2 лаврових листочка;
  • 1 пучок кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати картоплю великими шматочками довільної форми.
  • Тушонку викласти в тарілочку і розім’яти.
  • Часник і цибулю також нарізати великими часточками.
  • Викласти в чашу мультиварки весь картоплю, зверху засипати цибулю і часник.
  • Слідом за овочами додати в каструльку тушонку і лаврові листочки.
  • Все посолити і поперчити за смаком, перемішати між собою інгредієнти і закрити кришку мультиварки.
  • Готувати картопля з тушонкою в режимі «Гасіння» 1 година 30 хвилин, потім потримати трохи в режимі «Підтримка температури» («Підігрів»).
  • Кріп дрібно порізати і висипати в чашу мультиварки після сигналу, перемішати.