Картопля по-селянськи з м’ясом в мультиварці
В мультиварці картопля виходить нітрохи не гірше, ніж в сільській печі. Повільне гасіння дозволяє шматочкам повністю просочитися м’ясним бульйоном. При цьому вони не кришаться і не розварюються. М’ясо можна взяти на свій смак.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 300 г м’яса;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо і картоплю промити і нарізати невеликими кубиками.
- Цибулю подрібнити будь-яким зручним способом, моркву натерти на тертці.
- У каструлю налити рослинну олію і викласти м’ясо.
- Включити режим «Випічка» і смажити м’ясо 10 хвилин з відкритою кришкою, кілька разів перемешуючи.
- Засипати в чашу цибулю і моркву, смажити в тому ж режимі ще 10 хвилин.
- Додати картоплю, томатну пасту, вершкове масло, сіль і перець.
- Перемішати всі інгредієнти між собою і закрити кришку.
- Готувати картоплю в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати картоплю по-селянськи. Приємного апетиту!
Поради
Смажена картопля — смачна страва і улюблений багатьма гарнір. В ідеалі готувати цю страву найкраще з молодої картоплі, з якої зчищати шкірку зовсім не обов’язково. В такому випадку просто досить ретельно вимити коренеплоди. Але і зі старих бульб страва виходить дуже апетитним. Про те, як смачно приготувати картоплю по-селянськи розкажуть досвідчені кулінари:
- Якщо картопля по-селянськи використовується в якості гарніру, бажано, щоб основна страва не була смажена. Наприклад, з такою картоплею добре поєднувати тушковану або варену яловичину або рибу, приготовану на пару. Непогано запропонувати салат зі свіжих овочів. Також страву можна подавати як закуску до пива.
- До картоплі по-селянськи добре подати сирний соус. Змішаємо сир (100 г) з вершками (½ склянки) і вершковим маслом (100 г). Отриману масу виллємо на сковороду, посолити і додамо трохи перцю. В молоці (1 ст.) крохмаль розведемо (2 ст. л.), додамо в киплячу сирно-вершкову суміш. Готуємо до загустіння соусу. Можна додати зелень, спеції.
- Ще один варіант приготування картоплі по-селянськи. Бульби промити, відварити, очистити від шкірки, розрізати на акуратні шматочки, посипати сіллю, спеціями і обсмажити в олії до рум’яного стану. При подачі посипати зеленню.
- При запіканні картоплі в духовці необов’язково викладати її на деко. Краще для цих цілей використовувати спеціальну решітку (якщо вона, звичайно, є), яку слід змастити олією.
- Перед тим, як готувати картоплю в горщиках, краще її трохи обсмажити на сковороді. Так шматочки не будуть розпадатися під час гасіння;
- Якщо ви готуєте картоплю на сковороді, вибирайте глибоку посуд з високими стінками.
- Щоб картопля набула особливого аромату можна додати спеції, часник і зелень. Відмінно підійде розмарин, чебрець, сушений кріп і петрушка.
- Краще всього для страви підходить саме молода картопля. Якщо бульби зовсім дрібні, перед тим, як посмажити, їх можна не розрізати.
- Якщо під рукою немає духовки, можна зробити картоплю по-селянськи в мікрохвильовці. Картоплю необхідно замаринувати в оливковій олії, викласти на плоску тарілку або деко і запікати 30 хвилин.
- Як нарізати картоплю, буде залежати від обраної страви. Для гасіння – кубиками, для смаження – часточками. Чим менше шматочки, тим швидше приготується. Тим не менш, занадто дрібні скибочки можуть розпадатися.