Картопля по-селянськи у фритюрі, смажена на сковороді
Картопля, приготована таким чином, може служити гарніром до будь-якого м’яса або риби, або ж подаватися самостійно з соусом. Завдяки великій кількості олії, шматочки виходять рум’яними і хрусткими, як в однойменному блюді в Макдональдс.
Інгредієнти:
- 2 кг молодої картоплі;
- 3 цибулини;
- 200 мл рослинного олії;
- Часник;
- Приправа для картоплі.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно промити (не чистити!) і нарізати великими часточками;
- Цибулю очистити, нарізати півкільцями.
- Залити олію в сковороду і довести до кипіння.
- Опустити картоплю і цибулю в олію на 5 хвилин.
- Перемішати і смажити ще 5 хвилин.
- Готову страву приправити спеціями і дрібно нарізаним часником.
Смачна картопля по-селянськи, запечена в духовці
Золотиста ароматна картопелька, приготована за цим рецептом, добре підходить до будь-якого салату, м’яса, риби або грибів. Бульби бажано вибирати однакового розміру. Добре підійде молода картопля, її не потрібно очищати від шкірки, а тільки слід ретельно промити. В якості ароматичних добавок выпираем суміш спецій: орегано, базилік, суха петрушка, кріп, чебрець, коріандр, селера, чорний перець, чилі.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг;
- Олія рослинна — ½ ст.;
- Спеції, сіль.
Спосіб приготування:
- Картоплю промиваємо, очищаємо, добре обсушуємо паперовим рушником.
- В окремій великій ємності змішуємо олію, сіль і суміш спецій.
- Кожну картоплину розрізаємо на 4-6 частин, щоб вийшли гарні, рівні скибочки.
- Нарізану картоплю занурюємо в олійний маринад, перемішуємо, щоб кожен шматочок добре просочився спеціями.
- Картоплю викладаємо на деко на невеликій відстані . Зверху поливаємо рештою олії.
- Готуємо в духовці (220) 50 хвилин.
- Подаємо в якості гарніру до м’ясних, рибних страв чи як самостійну страву.