Як приготувати картоплю по-селянськи: найсмачніші рецепти

Картопля по-селянськи у фритюрі, смажена на сковороді

Картопля, приготована таким чином, може служити гарніром до будь-якого м’яса або риби, або ж подаватися самостійно з соусом. Завдяки великій кількості олії, шматочки виходять рум’яними і хрусткими, як в однойменному блюді в Макдональдс.
Інгредієнти:

  • 2 кг молодої картоплі;
  • 3 цибулини;
  • 200 мл рослинного олії;
  • Часник;
  • Приправа для картоплі.

Спосіб приготування:

  • Картоплю ретельно промити (не чистити!) і нарізати великими часточками;
  • Цибулю очистити, нарізати півкільцями.
  • Залити олію в сковороду і довести до кипіння.
  • Опустити картоплю і цибулю в олію на 5 хвилин.
  • Перемішати і смажити ще 5 хвилин.
  • Готову страву приправити спеціями і дрібно нарізаним часником.

Смачна картопля по-селянськи, запечена в духовці

Золотиста ароматна картопелька, приготована за цим рецептом, добре підходить до будь-якого салату, м’яса, риби або грибів. Бульби бажано вибирати однакового розміру. Добре підійде молода картопля, її не потрібно очищати від шкірки, а тільки слід ретельно промити. В якості ароматичних добавок выпираем суміш спецій: орегано, базилік, суха петрушка, кріп, чебрець, коріандр, селера, чорний перець, чилі.
Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг;
  • Олія рослинна — ½ ст.;
  • Спеції, сіль.

Спосіб приготування:

  • Картоплю промиваємо, очищаємо, добре обсушуємо паперовим рушником.
  • В окремій великій ємності змішуємо олію, сіль і суміш спецій.
  • Кожну картоплину розрізаємо на 4-6 частин, щоб вийшли гарні, рівні скибочки.
  • Нарізану картоплю занурюємо в олійний маринад, перемішуємо, щоб кожен шматочок добре просочився спеціями.
  • Картоплю викладаємо на деко на невеликій відстані . Зверху поливаємо рештою олії.
  • Готуємо в духовці (220) 50 хвилин.
  • Подаємо в якості гарніру до м’ясних, рибних страв чи як самостійну страву.