Картопля по-селянськи в горщиках в духовці
Картопля, запечена в горщиках – це не тільки смачне, але і дуже презентабельне блюдо. Його з легкістю можна запропонувати гостям під час святкового застілля. Замість сушених грибів можна використовувати консервовані печериці. Тоді бульйон потрібно буде замінити звичайною водою.
Інгредієнти:
- 3 картоплі;
- 150 г свинини;
- Півсклянки сушених грибів;
- 1 цибулина;
- 70 г майонезу;
- 100 г твердого сиру;
- 100 г грибного бульйону;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очистити картоплю і нарізати часточками (на 4-6 частин залежно від розміру).
- Викласти шматочки на самий низ горщика і злегка посолити.
- М’ясо нарізати соломкою, приправити за смаком.
- Розігріти сковороду і обсмажити свинину на великому вогні, засипати поверх картоплі.
- Відварити гриби, дрібно нарізати і відправити в горщик.
- Нарізати півкільцями цибулю, викласти наступним шаром.
- Бульйон, що залишився після варіння грибів, залити в горщик.
- Рівномірно полити майонезом.
- Натерти сир, посипати вміст горщика і закрити кришку.
- Помістити горщик в духовку, виставити температуру 200 градусів і готувати 1 годину.