Як приготувати картоплю по-селянськи: найсмачніші рецепти

Картопля по-селянськи в горщиках в духовці

Картопля, запечена в горщиках – це не тільки смачне, але і дуже презентабельне блюдо. Його з легкістю можна запропонувати гостям під час святкового застілля. Замість сушених грибів можна використовувати консервовані печериці. Тоді бульйон потрібно буде замінити звичайною водою.
Інгредієнти:

  • 3 картоплі;
  • 150 г свинини;
  • Півсклянки сушених грибів;
  • 1 цибулина;
  • 70 г майонезу;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г грибного бульйону;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очистити картоплю і нарізати часточками (на 4-6 частин залежно від розміру).
  • Викласти шматочки на самий низ горщика і злегка посолити.
  • М’ясо нарізати соломкою, приправити за смаком.
  • Розігріти сковороду і обсмажити свинину на великому вогні, засипати поверх картоплі.
  • Відварити гриби, дрібно нарізати і відправити в горщик.
  • Нарізати півкільцями цибулю, викласти наступним шаром.
  • Бульйон, що залишився після варіння грибів, залити в горщик.
  • Рівномірно полити майонезом.
  • Натерти сир, посипати вміст горщика і закрити кришку.
  • Помістити горщик в духовку, виставити температуру 200 градусів і готувати 1 годину.