Картопля по-французьки в духовці

Картопля по-французьки з курячим фаршем в духовці

З фаршем картоплю по-французьки виходить особливо ніжним. Його можна приготувати для всієї родини, і вийде святкова вечеря навіть у будній день. Незважаючи на використання нежирного м’яса, блюдо все одно залишається досить поживним. Соковитості курці надає цибулю і майонез. Сиру в рецепті зазначено досить багато, адже цим інгредієнтом неможливо зіпсувати ні одне подібне блюдо. Тим не менше при необхідності можна зменшити його кількість.
Інгредієнти:

  • 300 г курячого фаршу;
  • 5 картоплин;
  • 300 г твердого сиру;
  • 3 цибулини;
  • 100 г майонезу;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізати тонкими кільцями, картоплю – кружками
  • Змастити деко олією.
  • Викласти цибулю в один шар на деко, потім додати шар картоплі.
  • Картоплю посолити і поперчити за смаком, рівномірно розподілити по ній курячий фарш.
  • Фарш також посолити і поперчити, посипати сиром, натертим на тертці.
  • Зробити сіточку з майонезу поверх сиру і поставити деко в духовку.
  • Випікати картоплю з м’ясом по-французьки півгодини при 200 градусах.