Картопля по-французьки з курячим фаршем в духовці
З фаршем картоплю по-французьки виходить особливо ніжним. Його можна приготувати для всієї родини, і вийде святкова вечеря навіть у будній день. Незважаючи на використання нежирного м’яса, блюдо все одно залишається досить поживним. Соковитості курці надає цибулю і майонез. Сиру в рецепті зазначено досить багато, адже цим інгредієнтом неможливо зіпсувати ні одне подібне блюдо. Тим не менше при необхідності можна зменшити його кількість.
Інгредієнти:
- 300 г курячого фаршу;
- 5 картоплин;
- 300 г твердого сиру;
- 3 цибулини;
- 100 г майонезу;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати тонкими кільцями, картоплю – кружками
- Змастити деко олією.
- Викласти цибулю в один шар на деко, потім додати шар картоплі.
- Картоплю посолити і поперчити за смаком, рівномірно розподілити по ній курячий фарш.
- Фарш також посолити і поперчити, посипати сиром, натертим на тертці.
- Зробити сіточку з майонезу поверх сиру і поставити деко в духовку.
- Випікати картоплю з м’ясом по-французьки півгодини при 200 градусах.