Картопля по-французьки в духовці

Свинина по-французьки з картоплею і грибами в духовці

Гриби додають в багато рецепти м’яса або картоплі по-французьки. Вони роблять страву зовсім іншим, більш смачним і насиченим. Найкраще взяти саме печериці, оскільки вони ідеально підходять для приготування в духовці. Також можна додати до складу страви помідори, якщо хочеться трохи розбавити більш важкі інгредієнти. М’ясо потрібно різати упоперек волокон, тоді воно не буде жорстким.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 8 картоплин;
  • 300 г печериць;
  • 3 цибулини;
  • 400 г майонезу;
  • 300 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати невеликими шматочками м’ясо і відбити його молоточком.
  • Посолити і поперчити кожну відбивну окремо.
  • Нарізати кільцями цибулю, пластинками – печериці, кружечками – картопля.
  • Змастити олією деко, розкласти по ньому відбивні.
  • Змастити свинину товстим шаром майонезу, додати шар картоплі.
  • Додати шарами цибулю і шампіньйони і посипати тертим сиром.
  • Запікати м’ясо з картоплею та грибами при 220 градусах 30 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати картоплю по-французьки в духовці. Приємного апетиту!
Картопля по-французьки в духовці – це проста, але в той же час шалено смачна запіканка. До її складу можна додати практично будь-які продукти з холодильника, хоч кожен день експериментуючи з новими поєднаннями. Головне не забути про твердий сир, а також запам’ятати такі корисні рекомендації:

  • Картоплю рекомендується нарізати кружечками середньої товщини, щоб він добре зберіг форму, але в той же час і повністю пропікся;
  • Якщо ви бажаєте отримати більш соковите блюдо, змащуйте кожен шар соусом, а не тільки верхівку;
  • Картоплю по-французьки потрібно готувати при високій температурі 200 градусів. Якщо ж в рецепті також є м’ясо, то можна збільшити її до 220;
  • В процесі приготування на дні дека може утворитися велика кількість соку. Якщо так сталося, то залиште страву у вимкненій духовці ще на 20 хвилин. Так сік встигне вбратися в деякі інгредієнти, і картопля по-французьки буде більш соковитою.