Картопля по-французьки в духовці

М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами в духовці

У класичному рецепті картоплі по-французьки помідори відсутні, але їх додавання не зіпсують смак цих ласощів. Навпаки, воно стане ще більш свіжим і соковитим. М’ясо для цієї страви краще брати жирне, наприклад свинину. Якщо у вас невелика форма для випічки, можна покласти всі інгредієнти за два рази. Не рекомендується робити занадто товсті шари.
Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 500 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 150 г майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 помідора;
  • 150 г твердого сиру;
  • 20 мл оливкової олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізати однаковими шматочками, кожен відбити, посолити і поперчити.
  • В мисочці змішати майонез, подрібнений часник і подрібнену зелень.
  • Нарізати кільцями цибулю, помідори і картоплю – кружечками.
  • У тарілку з картоплею додати оливкову олію, сіль і перець, перемішати.
  • Викласти картоплю на плоский деко і розрівняти.
  • Змастити соусом картоплю, зверху викласти цибулю, потім – м’ясо.
  • Знову додати соус і шар помідорів.
  • Змастити помідори залишками соусу і випікати м’ясо по-французьки 40 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
  • Посипати страву тертим сиром і запікати все ще 15 хвилин при тій же температурі.