М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами в духовці
У класичному рецепті картоплі по-французьки помідори відсутні, але їх додавання не зіпсують смак цих ласощів. Навпаки, воно стане ще більш свіжим і соковитим. М’ясо для цієї страви краще брати жирне, наприклад свинину. Якщо у вас невелика форма для випічки, можна покласти всі інгредієнти за два рази. Не рекомендується робити занадто товсті шари.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса;
- 500 г картоплі;
- 2 цибулини;
- 150 г майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- 4 помідора;
- 150 г твердого сиру;
- 20 мл оливкової олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати однаковими шматочками, кожен відбити, посолити і поперчити.
- В мисочці змішати майонез, подрібнений часник і подрібнену зелень.
- Нарізати кільцями цибулю, помідори і картоплю – кружечками.
- У тарілку з картоплею додати оливкову олію, сіль і перець, перемішати.
- Викласти картоплю на плоский деко і розрівняти.
- Змастити соусом картоплю, зверху викласти цибулю, потім – м’ясо.
- Знову додати соус і шар помідорів.
- Змастити помідори залишками соусу і випікати м’ясо по-французьки 40 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
- Посипати страву тертим сиром і запікати все ще 15 хвилин при тій же температурі.