Картопля по-французьки з куркою і грибами
Простий і оригінальний рецепт неймовірно смачної курки по-французьки. Страва буде добре виглядати на святковому столі або тихому сімейному вечері. Гриби вибираємо будь-які, добре підійдуть печериці. Страву подаємо як самостійне блюдо з зеленню, салатом зі свіжих овочів. Замість курки можна використовувати свинину, яку слід також порізати на невеликі шматочки і обсмажити.
Інгредієнти:
- Гриби свіжі — 300 г;
- Куряче філе — 300 г;
- Картопля — 400 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Молоко — 250 мл;
- Борошно — 1 ст. л.;
- Вершки — 150 мл (20 %);
- Сир — 100 г;
- Олія для смаження;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картопля промиваємо, кладемо в холодну воду. Варимо близько 7 хвилин після закипання. Охолоджуємо і очищаємо.
- Куряче філе промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки.
- Печериці очищаємо, нарізаємо пластинками, цибулю дрібно шаткуємо.
- У сковороді нагріваємо олію, обсмажуємо курку до рум’яного стану, перекладаємо на тарілку.
- У тому ж маслі обсмажуємо лук, до нього додаємо печериці, готуємо до випаровування рідини. Потім всипаємо борошно, вливаємо молоко, вершки, додаємо курку, сіль, перець. Тушкуємо на повільному вогні до загусання.
- Форму змащуємо олією, викладаємо соус з куркою і печерицями. Зверху натираємо картоплю, трохи солимо, перчимо та посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо в духовці (2000
З) 30 хвилин. Подаємо із зеленню і свіжими овочами.
Тепер ви знаєте, як готувати картоплю по-французьки. Приємного апетиту!
Щоб приготувати картоплю по-французьки досить мати трохи овочів і шматок м’яса. Причому картоплю можна з успіхом замінити кабачками, гарбузом і навіть буряком. Не бійтеся кулінарних експериментів, адже саме завдяки їм народжуються дивовижні шедеври смаку. Зверніть увагу на рекомендації досвідчених кулінарів, вони знають, як смачно приготувати картоплю по-французьки:
- Свинину, яловичину бажано відбити перед приготуванням. Так м’ясо буде більш ніжним і м’яким. Використовуйте для цього кухонний молоточок.
- В якості м’ясної інгредієнта краще всього використовувати нежирну яловичину або молоду телятину. Можна зупинити свій вибір і на курку — так страва вийде ще більш дієтичним і корисним. Додавання свинини сильно підвищує калорійність страви. У будь-якому випадку м’ясо слід брати без кісток м’якоть філе.
- Оригінальний смак картоплі по-французьки додадуть ананаси, які добре поєднуються з куркою, грибами і кукурудзою.
- Якщо під рукою не виявилося свіжих грибів, то використовуйте сушені або консервовані.
- Готову страву можна прикрасити не тільки зеленню. Посипте картоплю по-французьки сушеними помідорами, прикрасити маслинами або оливками, консервованим горошком.
- Страва не обов’язково запікати в духовці, його можна приготувати і на сковороді. Всі підготовлені інгредієнти також укладаються шарами в сковороду. Ємність закривають кришкою і готувати на повільному вогні, поки сир не розплавиться. Блюдо в цьому випадку має добре протомиться.