Картопля по-французьки

Картопля по-французьки зі свининою в мультиварці

Насправді ця страва не має відношення до французької кухні, а багато його називають звичайною запіканкою. Взагалі, це універсальний виріб, яке легко покласти не тільки традиційні м’ясо і картоплю, але будь-які продукти, що знаходяться в холодильнику. Наприклад, болгарський перець, часник, морква, гриби, помідори, цукіні, зелень. М’ясо може бути будь-яким, необов’язково використовувати свинину. Візьміть яловичину, баранину, курку або навіть рибу.
Інгредієнти:

  • Свинина — 500 г;
  • Помідор — 2 шт.;
  • Картопля — 500 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Майонез — 5 ст. л.;
  • Сир — 50 г;
  • Масло для змащення;
  • Сіль, суміш перців.

Спосіб приготування:

  • Шматок свинини промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматками по 1 див. Добре відбиваємо молоточком.
  • Чашу змащуємо олією, викладаємо м’ясо, солимо, перчимо.
  • Лук очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і наступним шаром викладаємо на свинину.
  • Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружальцями, укладаємо зверху лука, трохи приправляємо перцем, посипаємо сіллю, змащуємо майонезом.
  • Помідори нарізаємо тонкими кружальцями, викладаємо на картоплю і трохи змащуємо майонезом. Зверху посипаємо натертим сиром.
  • Мультиварку закриваємо, встановлюємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Після закінчення режиму, страва залишаємо в мультиварці на 10 хвилин, щоб довести до повної готовності.
  • Страву посипаємо зеленню, подаємо гарячим овочевим салатом.