Картопля по-французьки зі свининою в мультиварці
Насправді ця страва не має відношення до французької кухні, а багато його називають звичайною запіканкою. Взагалі, це універсальний виріб, яке легко покласти не тільки традиційні м’ясо і картоплю, але будь-які продукти, що знаходяться в холодильнику. Наприклад, болгарський перець, часник, морква, гриби, помідори, цукіні, зелень. М’ясо може бути будь-яким, необов’язково використовувати свинину. Візьміть яловичину, баранину, курку або навіть рибу.
Інгредієнти:
- Свинина — 500 г;
- Помідор — 2 шт.;
- Картопля — 500 г;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Майонез — 5 ст. л.;
- Сир — 50 г;
- Масло для змащення;
- Сіль, суміш перців.
Спосіб приготування:
- Шматок свинини промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматками по 1 див. Добре відбиваємо молоточком.
- Чашу змащуємо олією, викладаємо м’ясо, солимо, перчимо.
- Лук очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і наступним шаром викладаємо на свинину.
- Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружальцями, укладаємо зверху лука, трохи приправляємо перцем, посипаємо сіллю, змащуємо майонезом.
- Помідори нарізаємо тонкими кружальцями, викладаємо на картоплю і трохи змащуємо майонезом. Зверху посипаємо натертим сиром.
- Мультиварку закриваємо, встановлюємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Після закінчення режиму, страва залишаємо в мультиварці на 10 хвилин, щоб довести до повної готовності.
- Страву посипаємо зеленню, подаємо гарячим овочевим салатом.