Картопля по-французьки

Картопля по-французьки з м’ясом в духовці

Незважаючи на те, що страва готується просто, воно не позбавлене деякого витонченості. Рецепт відмінно підійде для святкового застілля, тому що не вимагає від господарки постійного знаходження біля плити. Підготовлені інгредієнти просто викладаються шарами і запікаються. Урізноманітніть блюдо і додайте помідори або шампіньйони. Майонез можна замінити сметанною, змішаним з гірчицею.
Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка — 700 г;
  • Картопля — 600 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Майонез — 200 г;
  • Сир — 150 г;
  • Спеції для свинини, сіль, перець чорний.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промиваємо. Нарізаємо на шматки товщиною 1 див.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кружальцями. Скибочки перекладаємо в миску, додаємо сіль, перець, майонез. Залишаємо на 15 хвилин.
  • Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо півкільцями.
  • М’ясо викладаємо на обробну дошку, добре відбиваємо кухонним молоточком. Трохи солимо, перчимо, посипаємо спеціями. Підготовлені відбивні розрізаємо на дві частини, шматки не повинні бути занадто великими.
  • Інгредієнти викладаємо шарами в форму змастити маслом). Спочатку половину картоплі, зверху м’ясо, потім цибулю і решту картоплі. Форму накриваємо листом фольги, відправляємо в духовку (2000
    З). Готуємо 20 хвилин.
  • Через зазначений час фольгу видаляємо і запікаємо ще 20 хвилин.
  • Дістаємо Форму з духовки, страву посипаємо натертим сиром, знову запікаємо в духовці (1800
    З) близько 20 хвилин.
  • Готову страву посипаємо рубаною зеленню і відразу подаємо до столу.