Картопля по-французьки

Курка з картоплею по-французьки на сковороді

Корисний рецепт для тих, хто
звик готувати без використання духовки. На сковороді картопля виходить
більш засмаженою, а куряче філе відмінно пропікається і не втрачає соковитість. Незвичайним
доповненням страви стане кукурудза.
Інгредієнти:

  • 300г курячого філе;
  • 3 цибулини;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 6 картоплин;
  • 200г голландського сиру;
  • 400г майонезу.

Спосіб приготування:
1.
Нарізати: цибулю – кільцями, м’ясо – дрібними кубиками,
картоплю – тонкими кружечками;
2.
Натерти сир на крупній тертці;
3.
У глибоку сковорідку налити олію і злегка
обсмажити м’ясо;
4.
Зверху покласти цибулю, третім шаром викласти м’ясо, четвертим
– кукурудзу;
5.
Посолити, поперчити, додати прянощі;
6.
Зверху залити 100г майонезу;
7.
Викласти картоплю, посипати тертим сиром;
8.
Залити інші 300г майонезу і розрівняти ложкою;
9.
Додати на сковорідку трохи води, щоб не пригоріло
м’ясо;
10. Накрити
кришкою і тушкувати півтори години.
Тепер ви знаєте, як готувати картоплю по-французьки. Приємного апетиту!
Картопля по-французьки може з
легкістю претендувати на роль святкової страви. Тим більше, що в неї можна
додати будь-які інгредієнти, перетворюючи то на гарнір, то гаряче. Кілька
порад від досвідчених колег допоможуть початківцям кулінарам:

  • Якщо м’ясо доброї якості, м’яка і не жорстка, то можна
    нарізати його більш товстими і довгими шматочками;
  • Чим більше у страві шарів, тим воно цікавіше на смак і
    красивіше під час подачі. Головне не перестаратися, щоб все рівномірно
    пропеклося;
  • Відмінним доповненням до будь-якого рецепту картоплі по-французьки
    стануть свіжі помідори;
  • Картоплю можна запекти і на сковорідці, але вона повинна бути
    глибокої та з товстими стінками. В ідеалі – казан або гусятниця;
  • Скоротіть кількість майонезу, якщо додаєте в блюдо гриби
    – вони дають багато соку і може вийти перебір з рідиною;
  • Жорстке м’ясо начебто свинини або яловичини перед тим, як
    приготувати, рекомендується злегка відбити.