Картопля по-французьки

Картопля по-французьки з м’ясним фаршем в духовці

Дуже смачне і в той же час просте блюдо. Всі
складові напевно знайдуться в будь-якому холодильнику, а їх підготовка до
запіканню займе не більш півгодини. У підсумку виходить соковитий пиріг.
Інгредієнти:

  • 5-6 великих картоплин;
  • 400г м’яса (за смаком);
  • 4 цибулини;
  • 400мл майонезу;
  • 250г твердого сиру;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець і спеції.

Спосіб приготування:
1.
М’ясо промити і нарізати невеликими кубиками;
2.
Почистити картоплю, нарізати кружечками товщиною
приблизно за 3мм;
3.
Нарізати цибулю кільцями такої ж товщини, як і
картопля;
4.
Полити рослинним маслом деко і викладати інгредієнти
шарами: половина м’яса, половина цибулі, половина картоплю. Повторити ще раз в
тієї ж послідовності;
5.
Кожен шар злегка солити і перчити (можна використовувати
суміш перців або спеції за смаком);
6.
Останній шар (картоплю) ретельно промазати майонезом
так, щоб не залишилося непокритих ділянок;
7.
Натерти сир на крупній тертці, викласти поверх
майонезу;
8.
Розігріти духовку і запікати страву 45-50 хвилин (поки
сир не стане золотистим).