Капуста на зиму

Засолювання капусти з буряком на зиму

Цей рецепт дозволяє капусту нарізати великими шматками, що вигідно заощадить час приготування. Завдяки буряках, колір страви вийде яскравим і незвичайним. При цьому, чим більше буряків ви покладете в баночки, тим насиченішим буде фіолетовий відтінок.
Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан;
  • Буряк – 2 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Лавровий лист – 4 шт.;
  • Перець горошком – 10 шт.;
  • Мелений чорний перець – 1 ч. л.;
  • Гвоздика – 2 шт.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Оцет – 1 стакан.

Спосіб приготування:

  • Відварити буряк до готовності, очистити часник від лушпиння.
  • Варений буряк і свіжу капусту нарізати приблизно однаковими шматочками.
  • Викласти у банку першим шаром буряк, потім лавровий лист із часником і капусту.
  • Чергувати шари між собою до самого верху банки.
  • Закип’ятити 2 літри води з оцтом, сіллю, перцем, гвоздикою і цукром. Проварити 5 хвилин.
  • Залити розсіл в баночки, остудити і прибрати в холодильник на добу.

Тепер ви знаєте, як готувати капусту на зиму. Приємного апетиту!
Капуста на зиму готується зовсім не складно, але при цьому зберігає всі свої вітаміни, які будуть дуже до речі під час холодів. Використовувати таку консервацію можна і як закуска, і як інгредієнт різних страв. Перед тим, як солити капусту на зиму, краще прочитати кілька цінних рекомендацій по цій темі:

  • Для різноманітності капусту на зиму можна розфарбувати за допомогою додавання інших овочів. Для жовтого кольору візьміть моркву, а для рожевого – буряк;
  • Щоб капуста краще просолились, її потрібно розділити на тонкі шматочки, незалежно від їх величини;
  • Для соління найкраще підходить білокачанна капуста, тим не менш, інші сорти теж часто використовують в консервації;
  • Капуста швидко забирає в себе частину рідини, тому через деякий час розсолу в баночку потрібно буде додати;
  • Оцет для маринування потрібно брати 9%-ий;
  • Занадто довго зберігати капусту не рекомендується, інакше вона набуває сіруватий відтінок.