Капуста на зиму

Квашена капуста по-корейськи на зиму

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 дволітрові банки. Закуска виходить досить гострою. Якщо хочеться цього уникнути, потрібно просто зменшити кількість перцю і часнику. Тим не менш, тоді капуста вже не буде вважатися корейської, тому що оригінальний рецепт припускає наявність гострих складових.
Інгредієнти:

  • Капуста – 2 качана;
  • Морква – 4 шт.;
  • Часник – 2 головки;
  • Гіркий перець – 10 стручків;
  • Сіль – 8 ст. л.;
  • Цукор – 20 ст. л.;
  • Оцет – 8 ст. л.;
  • Вода – 4 л.

Спосіб приготування:

  • Натерти на тертці моркву, капусту нарізати кубиками.
  • Перець і часник подрібнити ножем, але не дуже дрібно.
  • У банки покласти по черзі капусту, моркву і перець з часником.
  • Змішати воду, оцет, сіль і цукор, закип’ятити.
  • Залити гарячий розсіл в баночки з капустою, поставити під прес на два дні.