Квашена капуста по-корейськи на зиму
Кількість інгредієнтів розрахована на 2 дволітрові банки. Закуска виходить досить гострою. Якщо хочеться цього уникнути, потрібно просто зменшити кількість перцю і часнику. Тим не менш, тоді капуста вже не буде вважатися корейської, тому що оригінальний рецепт припускає наявність гострих складових.
Інгредієнти:
- Капуста – 2 качана;
- Морква – 4 шт.;
- Часник – 2 головки;
- Гіркий перець – 10 стручків;
- Сіль – 8 ст. л.;
- Цукор – 20 ст. л.;
- Оцет – 8 ст. л.;
- Вода – 4 л.
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці моркву, капусту нарізати кубиками.
- Перець і часник подрібнити ножем, але не дуже дрібно.
- У банки покласти по черзі капусту, моркву і перець з часником.
- Змішати воду, оцет, сіль і цукор, закип’ятити.
- Залити гарячий розсіл в баночки з капустою, поставити під прес на два дні.