Смачна маринована капуста на зиму
Маринована капуста трохи поступається квашеної з точки зору корисних властивостей, але при цьому також є смачною закускою. Можна подати її окремо у вигляді салату, або використовувати як гарнір до основного блюда. Калорійність такої капусти також трохи вище.
Інгредієнти:
- Капуста – 1 кг;
- Морква – 50 г;
- Цукор – 100 г;
- Кмин – 5 м;
- Сіль – 25 г;
- Оцет – 350 мл;
- Запашний перець – 5 шт.;
- Чорний перець горошком – 5 шт.
Спосіб приготування:
- Нашаткувати капусту і викласти в глибоку миску.
- Засипати до капусти сіль, кмин і цукор, злегка пом’яти руками і залишити на 2 години.
- Потерти на тертці моркву, додати до капусти і перешкодити.
- Змішати оцет з 1 літром води і наповнити цією рідиною банки на чверть.
- В баночки викласти капусту з морквою, чорний і запашний перець, закатати.