Капуста на зиму

Смачна маринована капуста на зиму

Маринована капуста трохи поступається квашеної з точки зору корисних властивостей, але при цьому також є смачною закускою. Можна подати її окремо у вигляді салату, або використовувати як гарнір до основного блюда. Калорійність такої капусти також трохи вище.
Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг;
  • Морква – 50 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Кмин – 5 м;
  • Сіль – 25 г;
  • Оцет – 350 мл;
  • Запашний перець – 5 шт.;
  • Чорний перець горошком – 5 шт.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати капусту і викласти в глибоку миску.
  • Засипати до капусти сіль, кмин і цукор, злегка пом’яти руками і залишити на 2 години.
  • Потерти на тертці моркву, додати до капусти і перешкодити.
  • Змішати оцет з 1 літром води і наповнити цією рідиною банки на чверть.
  • В баночки викласти капусту з морквою, чорний і запашний перець, закатати.