Капуста маринована на зиму

Цвітна капуста, маринована шматочками на зиму в банках

Цвітну капусту найкраще маринувати великими суцвіттями, тоді смак буде добре відчуватися, а самі шматочки краще збережуть форму. Якщо під рукою не виявиться корейської приправи, можна використовувати будь-які інші спеції на свій розсуд. Підійдуть суміші перців, мелений коріандр, кмин тощо Для довгого зберігання цю закуску доведеться стерилізувати перед закачуванням.
Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти;
  • 1 головка часнику;
  • 3 моркви;
  • 1 склянка оцту;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 л води;
  • 1 ч. л. приправи для корейської моркви.

Спосіб приготування:

  • Капусту розібрати на суцвіття і проварити 4-5 хвилин.
  • Перекласти зварену капусту в банки.
  • Моркву натерти на тертці, часник нарізати кубиками (не дрібно).
  • Засипати моркву і часник до капусти, приправити за смаком.
  • Літр води довести до кипіння, додати сіль і цукор.
  • Туди ж вилити оцет і рослинне масло, перемішати і кип’ятити ще 4 хвилини.
  • Залити маринадом цвітну капусту, накрити банки металевими кришками і стерилізувати в окропі 10 хвилин.
  • Кришки закатати, перевернути банки догори дном і дати їм повністю охолонути.

Тепер ви знаєте, як приготувати мариновану капусту на зиму в банках. Приємного апетиту!
Маринована капуста на зиму дозволить в холодну пору року робити свіжі овочеві салати, супи і закуски, які будуть радувати і гостей, і мешканців. При цьому можна зробити безліч різних заготовок на будь-який смак, починаючи від нейтрального смаку і закінчуючи «корейської» гостротою. Наступні корисні рекомендації допоможуть початківцям розібратися, як приготувати мариновану капусту в тому або іншому варіанті:

  • Якщо ви хочете додати білокачанній капусті жовтий або рожевий колір, додайте до неї побільше моркви або буряка, залежно від вибраного відтінку;
  • Якщо ви маринуете капусту не з метою консервації, їй достатньо буде постояти кілька годин в розсолі, а потім можна подавати страву до столу;
  • Щоб капуста стала м’якше, перед тим як готувати, пам’ятаєте її руками, злегка присипавши сіллю;
  • Під час маринування капуста може не дуже приємно пахнути. Це її природна особливість, так що не варто переживати, що страва зіпсувалося.