Хрустка капуста, маринована шматками на зиму в банках
Капуста, натерта на тертці, теж може бути соковитою і хрусткою, але, щоб краще відчувати смак страви, краще все ж нарізати овочі великими шматочками. До того ж, у такому вигляді закуска буде виглядати набагато привабливіше, так що можна буде використовувати її в якості святкового частування. Якщо ви не хочете робити капусту гострої (наприклад, якщо планується використовувати її в якості інгредієнта для салату), просто виключіть з рецепту червоний перець.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти;
- 3 зубчики часнику;
- 2 моркви;
- 2 ч. л. червоного меленого перцю;
- 2 ст. л. оцту;
- ½ Склянки цукру;
- 1 л води;
- 1 стакан рослинного масла;
- 6 лаврових листочків;
- 2 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Прибрати з качана верхні листочки, розрізати його навпіл, потім нарізати квадратиками.
- Моркву почистити і нарізати півкільцями середньої товщини.
- Змішати моркву і капусту в одній тарілці, посипати червоним перцем і додати пропущений через прес часник.
- Все добре перемішати і розкласти в стерилізовані баночки, додаючи лаврові листи.
- У каструлю налити воду, рослинне масло і оцет, висипати до них сіль і цукор.
- Маринад довести до кипіння і залити ним овочі, банки закатати.