Капуста маринована на зиму

Хрустка капуста, маринована шматками на зиму в банках

Капуста, натерта на тертці, теж може бути соковитою і хрусткою, але, щоб краще відчувати смак страви, краще все ж нарізати овочі великими шматочками. До того ж, у такому вигляді закуска буде виглядати набагато привабливіше, так що можна буде використовувати її в якості святкового частування. Якщо ви не хочете робити капусту гострої (наприклад, якщо планується використовувати її в якості інгредієнта для салату), просто виключіть з рецепту червоний перець.
Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 моркви;
  • 2 ч. л. червоного меленого перцю;
  • 2 ст. л. оцту;
  • ½ Склянки цукру;
  • 1 л води;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 6 лаврових листочків;
  • 2 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Прибрати з качана верхні листочки, розрізати його навпіл, потім нарізати квадратиками.
  • Моркву почистити і нарізати півкільцями середньої товщини.
  • Змішати моркву і капусту в одній тарілці, посипати червоним перцем і додати пропущений через прес часник.
  • Все добре перемішати і розкласти в стерилізовані баночки, додаючи лаврові листи.
  • У каструлю налити воду, рослинне масло і оцет, висипати до них сіль і цукор.
  • Маринад довести до кипіння і залити ним овочі, банки закатати.