Капуста маринована на зиму

Червонокачанна гостра капуста, маринована на зиму в банках

Червонокачанна капуста відмінно вбирає в себе спеції, тому для гострих закусок краще всього використовувати саме цей сорт. При цьому страва буде гарантовано яскравого бордового відтінку без застосування додаткових барвників.
Інгредієнти:

  • 3 кг червонокачанної капусти;
  • 2 головки часнику;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 1,2 л води;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 4 ст. л. солі;
  • 5 лаврових листочків;
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі.

Спосіб приготування:

  • Капусту нашаткувати, додати до неї подрібнений часник.
  • Воду вилити в каструлю, в ній розчинити мелений перець, сіль і цукор.
  • Влити в маринад оцет і рослинне масло, перемішати і закип’ятити.
  • Залити капусту в мисці маринадом і залишити при кімнатній температурі на кілька годин.
  • Коли маринад охолоне, перекласти вміст миски в баночки і закрити їх кришками.
  • Зберігати капусту в холодильнику і подавати до столу холодною.