Червонокачанна гостра капуста, маринована на зиму в банках
Червонокачанна капуста відмінно вбирає в себе спеції, тому для гострих закусок краще всього використовувати саме цей сорт. При цьому страва буде гарантовано яскравого бордового відтінку без застосування додаткових барвників.
Інгредієнти:
- 3 кг червонокачанної капусти;
- 2 головки часнику;
- 1 склянка цукру;
- 1 стакан рослинного масла;
- 1,2 л води;
- 2 ст. л. оцту;
- 4 ст. л. солі;
- 5 лаврових листочків;
- 1 ч. л. меленого перцю чилі.
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати, додати до неї подрібнений часник.
- Воду вилити в каструлю, в ній розчинити мелений перець, сіль і цукор.
- Влити в маринад оцет і рослинне масло, перемішати і закип’ятити.
- Залити капусту в мисці маринадом і залишити при кімнатній температурі на кілька годин.
- Коли маринад охолоне, перекласти вміст миски в баночки і закрити їх кришками.
- Зберігати капусту в холодильнику і подавати до столу холодною.