Капуста маринована на зиму

Хрустка капуста, маринована з буряком на зиму

Буряк в цьому випадку виступає виключно в ролі барвника, так що після готовності страви її можна просто викинути. При цьому капуста стане ніжно-рожевого відтінку, а її смак обов’язково сподобається навіть самим вибагливим гурманам. Сіль, хрін і солодкий мед зроблять блюдо соковитим, ароматним і незвичайним. При бажанні можна покласти трохи більше часнику, якщо ви любите дуже гострі закуски. Мед повинен бути світлим і рідким.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 1 буряк;
  • 30 г хрону;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 л води;
  • 1 ч. л. меду.

Спосіб приготування:

  • На дрібній тертці натерти хрін, на великій – морква.
  • Нашаткувати капусту середньої величини шматочками і пропустити через прес часник.
  • Нарізати кружальцями буряк і викласти її в один ряд на дно емальованого посуду.
  • Змішати капусту, моркву, часник і хрін і трохи поприжимать овочі руками.
  • Викласти овочі поверх буряків.
  • Воду закип’ятити, потім додати до неї сіль і мед.
  • Отриманий розсіл остудити і залити їм капусту, поставити зверху на овочі гніт.
  • Тримати капусту при кімнатній температурі під пресом від 3 до 5 діб.
  • Перекласти капусту з овочами в банки і закрити кришками, зберігати в прохолодному місці.

Тепер ви знаєте, як готувати капусту, мариновану на зиму. Приємного апетиту!
Капуста, маринована на зиму – це одна з обов’язкових заготівель на час холодів. Зберігається таке ласощі довго, зберігає в собі всі вітаміни та мікроелементи. До того ж, якщо розібратися, як приготувати мариновану капусту на зиму, можна потім з нею робити і більш цікаві страви. У цьому допоможуть наступні рекомендації:

  • Якщо ви хочете, щоб капуста була більш м’якою, а не хрусткою, то як можна довше обминайте її руками;
  • Перед тим, як готувати білокачанну капусту, обов’язково видаліть її верхні листки – вони в їжу не придатні;
  • Не варто шаткувати в загальну тарілку капусту вобласті кочережки. Там зазвичай більш гіркий смак овочу, що може зіпсувати страву;
  • Якщо ви не плануєте відразу ж закочувати капусту, то краще укладати її в банку або миску не дуже щільно. Так вона краще промаринується;
  • Моркву і буряк для маринування з капустою найкраще подрібнювати з допомогою терки для корейських закусок. Так овочі не втратять форму і віддадуть капусті більше кольору;
  • Подавати мариновану капусту до столу рекомендується разом з ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями. Також відмінним доповненням до салату стане свіжа зелень: цибуля, кріп, петрушка.