Хрустка капуста, маринована з буряком на зиму
Буряк в цьому випадку виступає виключно в ролі барвника, так що після готовності страви її можна просто викинути. При цьому капуста стане ніжно-рожевого відтінку, а її смак обов’язково сподобається навіть самим вибагливим гурманам. Сіль, хрін і солодкий мед зроблять блюдо соковитим, ароматним і незвичайним. При бажанні можна покласти трохи більше часнику, якщо ви любите дуже гострі закуски. Мед повинен бути світлим і рідким.
Інгредієнти:
- 1,5 кг капусти;
- 1 буряк;
- 30 г хрону;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. солі;
- 1 л води;
- 1 ч. л. меду.
Спосіб приготування:
- На дрібній тертці натерти хрін, на великій – морква.
- Нашаткувати капусту середньої величини шматочками і пропустити через прес часник.
- Нарізати кружальцями буряк і викласти її в один ряд на дно емальованого посуду.
- Змішати капусту, моркву, часник і хрін і трохи поприжимать овочі руками.
- Викласти овочі поверх буряків.
- Воду закип’ятити, потім додати до неї сіль і мед.
- Отриманий розсіл остудити і залити їм капусту, поставити зверху на овочі гніт.
- Тримати капусту при кімнатній температурі під пресом від 3 до 5 діб.
- Перекласти капусту з овочами в банки і закрити кришками, зберігати в прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як готувати капусту, мариновану на зиму. Приємного апетиту!
Капуста, маринована на зиму – це одна з обов’язкових заготівель на час холодів. Зберігається таке ласощі довго, зберігає в собі всі вітаміни та мікроелементи. До того ж, якщо розібратися, як приготувати мариновану капусту на зиму, можна потім з нею робити і більш цікаві страви. У цьому допоможуть наступні рекомендації:
- Якщо ви хочете, щоб капуста була більш м’якою, а не хрусткою, то як можна довше обминайте її руками;
- Перед тим, як готувати білокачанну капусту, обов’язково видаліть її верхні листки – вони в їжу не придатні;
- Не варто шаткувати в загальну тарілку капусту вобласті кочережки. Там зазвичай більш гіркий смак овочу, що може зіпсувати страву;
- Якщо ви не плануєте відразу ж закочувати капусту, то краще укладати її в банку або миску не дуже щільно. Так вона краще промаринується;
- Моркву і буряк для маринування з капустою найкраще подрібнювати з допомогою терки для корейських закусок. Так овочі не втратять форму і віддадуть капусті більше кольору;
- Подавати мариновану капусту до столу рекомендується разом з ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями. Також відмінним доповненням до салату стане свіжа зелень: цибуля, кріп, петрушка.