Цвітна капуста, маринована на зиму в банках
Цвітна капуста в маринаді кардинально змінює свої смакові якості, але при цьому залишається соковитою і хрусткою. Це унікальний продукт вбере в себе всі аромати спецій, який би рецепт ви не вибрали. Це робить капусту відмінною основою для експериментів, але при цьому не можна занадто перестаратися з прянощами. Для любителів яскравих страв краще додати в маринад ще й трохи червоного перцю. З цвітною капустою він поєднується просто ідеально. За даним рецептом вийде приблизно 3 півлітрові баночки з зимовим салатом.
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти;
- 4 бутона гвоздики;
- 4 горошини чорного перцю;
- 1 л води;
- 80 г цукру;
- 70 г солі;
- 2 лаврових листа;
- 1 щіпка лимонної кислоти;
- 50 мл оцту.
Спосіб приготування:
- Капусту добре промити і розібрати на невеликі суцвіття.
- Викласти капусту в каструлю і залити водою.
- Додати сіль і лимонну кислоту, перемішати і закип’ятити.
- Варити цвітну капусту на невеликому вогні 5 хвилин, потім залити холодною водою.
- В чисті простерилізовані банки викласти лаврові листочки і горошини чорного перцю.
- Зверху викласти капусту, попередньо зливши з неї воду.
- У літрі чистої води розчинити цукор і сіль, поставити маринад на вогонь.
- Коли вода закипить, вилити до неї оцет, перемішати.
- У банки залити гарячий маринад, закатати їх кришками і перевернути догори дном.
- Коли баночки повністю охолонуть, можна переставити їх в прохолодне місце для тривалого зберігання.