Капуста маринована на зиму

Цвітна капуста, маринована на зиму в банках

Цвітна капуста в маринаді кардинально змінює свої смакові якості, але при цьому залишається соковитою і хрусткою. Це унікальний продукт вбере в себе всі аромати спецій, який би рецепт ви не вибрали. Це робить капусту відмінною основою для експериментів, але при цьому не можна занадто перестаратися з прянощами. Для любителів яскравих страв краще додати в маринад ще й трохи червоного перцю. З цвітною капустою він поєднується просто ідеально. За даним рецептом вийде приблизно 3 півлітрові баночки з зимовим салатом.
Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 4 бутона гвоздики;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 1 л води;
  • 80 г цукру;
  • 70 г солі;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 50 мл оцту.

Спосіб приготування:

  • Капусту добре промити і розібрати на невеликі суцвіття.
  • Викласти капусту в каструлю і залити водою.
  • Додати сіль і лимонну кислоту, перемішати і закип’ятити.
  • Варити цвітну капусту на невеликому вогні 5 хвилин, потім залити холодною водою.
  • В чисті простерилізовані банки викласти лаврові листочки і горошини чорного перцю.
  • Зверху викласти капусту, попередньо зливши з неї воду.
  • У літрі чистої води розчинити цукор і сіль, поставити маринад на вогонь.
  • Коли вода закипить, вилити до неї оцет, перемішати.
  • У банки залити гарячий маринад, закатати їх кришками і перевернути догори дном.
  • Коли баночки повністю охолонуть, можна переставити їх в прохолодне місце для тривалого зберігання.