Капуста маринована на зиму

Дуже смачна капуста швидкого приготування, маринована на зиму

У багатьох не вистачає терпіння чекати приготування капусти по кілька днів, тому і існує кілька приголомшливих рецептів, які дозволяють отримати дуже смачну закуску буквально за пару годин. При цьому вона нітрохи не відрізняється від своїх більш «довгих» конкурентів. Навпаки, багатьом цей смак сподобається навіть більше, ніж при всіх інших способах приготування маринованої капусти. Оцет в рецепті використовується тривідсотковий.
Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 150 мл оцту;
  • 2 моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 4 лаврових листа;
  • 1 л води;
  • 150 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати капусту тонкою соломкою і натерти на крупній тертці моркву.
  • Воду вилити в невелику каструльку, покласти туди ж лаврові листочки і перець горошком.
  • Прогріти воду пару хвилин, потім додати до неї рослинне масло, сіль і цукор, перешкодити.
  • Коли крупинки солі і цукру розчиняться повністю, влити в розсіл укус і ще раз все перемішати.
  • Каструльку зняти з вогню маринад і залишити остигати.
  • В одній ємності змішати моркву, капусту і пропущений через прес часник.
  • Залити овочі теплим маринадом і накрити посудину кришкою (можна маринувати в банку або пластиковому контейнері).
  • Залишити капусту під щільно закритою кришкою при кімнатній температурі на 3 години.
  • Зберігати готову капусту в холодильнику, не дістаючи її з маринаду.