Кабачки в клярі

Кабачки з сиром смажені в клярі на сковороді

Це блюдо трохи калорійніший, ніж приготоване за звичайним рецептом, але зате кабачки виходять хрусткими і дуже поживними. Якщо в тісто додати трохи каррі, закуска придбає пікантну гостроту. Відмінно підходить навіть для святкового столу, а для пивної вечірки – просто незамінна страва.
Інгредієнти:

  • Кабачки (малі) – 4 шт;
  • Яйця – 1 шт;
  • Борошно – 60 г;
  • Молоко – 0,5 склянки;
  • Твердий сир – 80 г;
  • Сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Кабачки нарізати шматочками, сир натерти на крупній тертці.
  • Змішати молоко, яйце, борошно, сіль і спеції в глибокій тарілці з допомогою віночка або виделки.
  • Занурити часточки в отриманий кляр і обсмажити у великій кількості рослинного масла.
  • Перекласти кабачки на деко, посипати тертим сиром.
  • Поставити блюдо в духовку на 1-2 хвилини.

Тепер ви знаєте, як готувати кабачки з м’ясним фаршем в клярі. Приємного апетиту!
Кабачки в клярі – швидке і ситне блюдо. Всі інгредієнти просто знайти, і коштують вони недорого. Якщо хочеться не просто швидко перекусити, а зробити дійсно оригінальне смачне блюдо, слід скористатися корисними порадами, як приготувати кабачки, від досвідчених кулінарів:

  • Краще всього використовувати молоді кабачки;
  • Перед тим, як смажити кабачки, їх краще всього очистити від шкірки. Так страва вийде більш ніжним;
  • Щоб тісто кляру вийшло повітряним, можна збити яйця з невеликою кількістю холодної газованої води або пива;
  • На розігрітій сковорідці кабачки смажаться дуже швидко. Якщо ви готуєте відразу велику кількість кабачків, то першу партію рекомендується потримати подовше, а от інші знімати з вогню швидше.