Кабачки в клярі

Кабачки з м’ясним фаршем в яєчному клярі

Для приготування підійде будь-яке м’ясо, або ж змішаний фарш. В якості різноманітності цей рецепт можна приготувати навіть з рибою! Серединки, які залишаться від кабачків, можна також додати до фаршу, але перед цим необхідно видалити насіння.
Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт;
  • М’ясо – 300 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Білий хліб – 2 шматочки;
  • Яйця – 3 шт;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Молоко;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кабачки кружечками по 2 см завтовшки.
  • Серединки вирізати, видалити з них кісточки і відкласти.
  • Хліб покришити в глибоку миску і залити невеликою кількістю молока.
  • Цибулю почистити і розрізати на кілька частин (щоб помістилися в м’ясорубку)
  • М’ясо нарізати кубиками.
  • Прокрутити через м’ясорубку цибулю, м’ясо, серединки кабачків і хліб (попередньо віджати).
  • Додати 1 яйце, сіль і перець за смаком, перемішати і відбити.
  • Сховати фарш на півгодини в холодильник, накривши кришкою.
  • Заповнити фаршем заготовки з кабачків.
  • Розбити 2 яйця в глибоку мисочку, додати 2-3 чайні ложки молока, сіль і перець збити.
  • Фаршировані кабачки обваляти в борошні, потім занурити в кляр і викласти на розігріту сковорідку.
  • Смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки.
  • Скласти всі кабачки в сковороду, накрити кришкою і томити на маленькому вогні 3-4 хвилини.