Кабачки з м’ясним фаршем в яєчному клярі
Для приготування підійде будь-яке м’ясо, або ж змішаний фарш. В якості різноманітності цей рецепт можна приготувати навіть з рибою! Серединки, які залишаться від кабачків, можна також додати до фаршу, але перед цим необхідно видалити насіння.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт;
- М’ясо – 300 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Білий хліб – 2 шматочки;
- Яйця – 3 шт;
- Борошно – 2 ст. л.;
- Молоко;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати кабачки кружечками по 2 см завтовшки.
- Серединки вирізати, видалити з них кісточки і відкласти.
- Хліб покришити в глибоку миску і залити невеликою кількістю молока.
- Цибулю почистити і розрізати на кілька частин (щоб помістилися в м’ясорубку)
- М’ясо нарізати кубиками.
- Прокрутити через м’ясорубку цибулю, м’ясо, серединки кабачків і хліб (попередньо віджати).
- Додати 1 яйце, сіль і перець за смаком, перемішати і відбити.
- Сховати фарш на півгодини в холодильник, накривши кришкою.
- Заповнити фаршем заготовки з кабачків.
- Розбити 2 яйця в глибоку мисочку, додати 2-3 чайні ложки молока, сіль і перець збити.
- Фаршировані кабачки обваляти в борошні, потім занурити в кляр і викласти на розігріту сковорідку.
- Смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки.
- Скласти всі кабачки в сковороду, накрити кришкою і томити на маленькому вогні 3-4 хвилини.