Кабачки в клярі

Кабачки в клярі з майонезом і часником

Найпоширеніший рецепт приготування кабачків в домашніх умовах. Можна їсти просто з хлібом в якості легкого перекусу. Калорійність становить приблизно 150 ккал/100 гр. Кількість часнику краще вибирати самостійно, в залежності від того, наскільки ви любите гострі страви.
Інгредієнти:

  • Кабачки – 800 г;
  • Майонез – 200 г;
  • Яйця – 3 шт;
  • Часник – за смаком.
  • Рослинна олія – 6 ст. л.;
  • Борошно – 50 р;
  • Молоко – 50 мл;
  • Панірувальні сухарі.
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Кабачки очистити від шкірки і нарізати брусочками.
  • Змішати в тарілці борошно, яйця, сіль і перець. Збити віночком.
  • Розігріти сковорідку. Сухарі висипати на тарілку.
  • Вмочити кожен брусочок в яєчний кляр, потім в сухарі і викласти на сковорідку.
  • Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору (5-7 хвилин, залежно від температури сковорідки).
  • Майонез викласти в глибоку тарілку, додати подрібнений часник і спеції. Перемішати.
  • Полити соусом готові кабачки, або ж подати соус в окремій чаші.