Кабачки в клярі з майонезом і часником
Найпоширеніший рецепт приготування кабачків в домашніх умовах. Можна їсти просто з хлібом в якості легкого перекусу. Калорійність становить приблизно 150 ккал/100 гр. Кількість часнику краще вибирати самостійно, в залежності від того, наскільки ви любите гострі страви.
Інгредієнти:
- Кабачки – 800 г;
- Майонез – 200 г;
- Яйця – 3 шт;
- Часник – за смаком.
- Рослинна олія – 6 ст. л.;
- Борошно – 50 р;
- Молоко – 50 мл;
- Панірувальні сухарі.
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Кабачки очистити від шкірки і нарізати брусочками.
- Змішати в тарілці борошно, яйця, сіль і перець. Збити віночком.
- Розігріти сковорідку. Сухарі висипати на тарілку.
- Вмочити кожен брусочок в яєчний кляр, потім в сухарі і викласти на сковорідку.
- Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору (5-7 хвилин, залежно від температури сковорідки).
- Майонез викласти в глибоку тарілку, додати подрібнений часник і спеції. Перемішати.
- Полити соусом готові кабачки, або ж подати соус в окремій чаші.