Гуляш зі свинини

Простий суп-гуляш зі свинини по-угорськи

Фото №3. Рецепт супу-гуляшу з свинини по-угорськи

За рахунок смачною і соковитою підливи гуляш
легко перетворити з другої страви в апетитний суп. Як приготувати справжній суп-гуляш
краще всього знають угорці, а їх традиційний рецепт по праву вважається одним з
найкращих.
Інгредієнти:

  • Свинина – 450г;
  • Цибуля ріпчаста – 1шт;
  • Картопля – 3шт (середнього розміру);
  • Болгарський перець – 1шт;
  • Помідори – 2 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Томатна паста – 1 год.л.;
  • Бульйон або вода – 1л;
  • Сушена паприка – 1ст.л.;
  • Спеції за смаком.

Спосіб приготування:
1.
Нарізати свинину та картоплю кубиками приблизно по 1см;
2.
Очистити і подрібнити цибулю і часник;
3.
Прибрати насіння з болгарського перцю, очистити помідори
від шкірки і все нарізати кубиками;
4.
У каструлю налити рослинного масла (можна розтопити
смалець) і прогріти;
5.
Висипати цибулю і обсмажити його до м’якої консистенції;
6.
Дати цибулі охолонути і приправити паприкою;
7.
Розігріти сковороду, налити олії і обсмажити м’ясо;
8.
М’ясо перемістити в каструлю, додати часник і кмин;
9.
Додати невелику порцію води і протушкувати на м’ясо
слабкому вогні близько години (воду періодично доливати ще);
10. Висипати
в каструлю картоплю, перемішати і варити ще 5 хвилин. Посолити;
11. Додати
помідори, болгарський перець і томатний соус;
12. Влити
воду або бульйон, щоб овочі були покриті рідиною;
13. Після
кипіння варити 15 хвилин;
14. Дати
готового супу настоятися ще 10 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати гуляш зі свинини. Приємного апетиту!
Смачний, соковитий і ароматний гуляш зі свинини легко може приготувати
будь-яка господиня. Всі інгредієнти досить звичні для російської кухні відмінно поєднуються
між собою і залишають відчуття ситості. Кожен у своєму житті хоча б раз пробував
гуляш зі свинини і навряд чи залишився незадоволеним, а якщо все ж страва не вдалося,
то уникнути помилок допоможуть корисні поради:

  • Для основної страви краще всього брати вирізку або шию. Від правильного
    вибору м’яса безпосередньо залежить кінцевий результат;
  • Густоту підливи можна легко регулювати, додаючи воду і бульйон, або ж
    борошно і крохмаль;
  • Бульйон для супу потрібно варити на кістках;
  • Перед тим, як гасити м’ясо, краще його обсмажити кілька хвилин на сильному
    вогні;
  • Овочів має бути приблизно стільки ж, скільки і м’яса;
  • Ідеальна
    посуд для гуляшу – чавунна сковорода з високими бортами або мультиварка.