Гуляш в мультиварці

Гуляш з курки з картоплею в мультиварці

Таким блюдом легко нагодувати всю сім’ю. Гуляш приготувати не складе труднощів, адже всі інгредієнти, необхідні для його приготування, доступні і є на будь-якій кухні. При бажанні додайте інші овочі, наприклад болгарський перець. Пікантність і аромат цього наваристого додасть страві часник, який слід подрібнити і додати в кінці гасіння. Подавайте блюдо зі свіжими овочами і рубаною зеленню.
Інгредієнти:

  • куряче філе — 500 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • паста томатна — 2 ст. л.;
  • приправа для курки — за смаком;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • перець, сіль;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • Філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматочки.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо на шматочки.
  • Перець промиваємо, видаляємо насіння, нарізаємо невеликими брусочками.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці.
  • У чашу вливаємо олію, встановлюємо режим «Смаження», викладаємо м’ясо, готуємо 20 хвилин. Кришку не закриваємо.
  • Потім додаємо перець, моркву, цибулю, обсмажуємо хвилин 10. Солимо, перчимо, додаємо приправу. Додаємо картоплю. Інгредієнти перемішуємо, вливаємо воду (150 мл). Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо 20 хвилин під закритою кришкою.
  • Томатну пасту розвести невеликою кількістю води, вливаємо до решти інгредієнтів, готуємо на тому ж режимі 40 хвилин.
  • Готовий гуляш посипаємо рубаною зеленню і подаємо.

Тепер ви знаєте, як готувати гуляш в мультиварці. Приємного апетиту!
Гуляш — це завжди ситно, смачно і поживно, особливо в холодну пору року. В мультиварці це блюдо виходить особливо ніжним і соковитим. Вважається, що у правильно приготованому гуляш половину страви становить м’ясо, а другу половину — овочі. Тільки так і ніяк інакше! Таку страву, безсумнівно, сподобається чоловікам, адже в ньому дійсно багато м’яса. Про те, як смачно приготувати гуляш в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Відповідально підходите до вибору м’яса. Воно повинно бути щільним і пружним, з приємним ароматом. Для перевірки якості продукту на м’ясо слід злегка надавити: утворилася ямка повинна швидко відновитися.
  • Замість томатної пасти в рецептах можна використовувати свіжі помідори, аджику або кетчуп.
  • Воду в рецептах добре замінити на м’ясний або овочевий бульйон — страва стане більш наваристим і ароматним.
  • Якщо використовуване для гуляшу м’ясо недостатньо жирне, додатково покладіть свиняче сало або кулінарний жир.
  • Замість курячого філе можна взяти гомілки, стегна або цілу курку.
  • В якості спецій до гуляшу можна використовувати чорний перець, часник, паприку, сушений кріп, шавлія, меліса, базилік та інші.
  • Іноді перед приготуванням гуляшу м’ясо витримують у маринаді, так страва вийде більш ніжним і ароматним. В якості маринаду для свинини або яловичини добре підходить натуральне червоне вино, гранатовий сік або винний оцет.
  • Готовий гуляш подавайте зі свіжою зеленню. Для цього добре підходять петрушка, кріп або молодий зелений лук.
  • Любителі гострого можуть сміливо додавати в блюдо перець чилі червоний перець або використовувати спеціальний томатний соус «Гуляш».