Гуляш з яловичини по-угорськи в мультиварці
Весь процес приготування гуляшу займе близько двох годин, але, безсумнівно, результат того вартий. Цей рецепт досить простий, всі необхідні інгредієнти доступні і відомі. Для страви м’ясо можна вибирати будь-який: досить ситним виходить гуляш зі свинини, соковитим і ніжним — з курячого м’яса. Кількість води вливайте на свій розсуд: якщо хочете отримати варіацію печені, то рідина повинна покривати тільки вміст чаші, а якщо подобається щось на зразок густого супу, то вливайте води побільше.
Інгредієнти:
- яловичина — 500 г;
- картопля — 6 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- помідори — 3 шт.;
- вода — 1 ст.;
- часник — 3 зубчики;
- болгарський перець — 2 шт.;
- зелена цибуля;
- олія оливкова — 3 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт;
- перець чилі — ½ шт;
- сіль, перець;
- паприка — 1 ч. л.;
- зелень.
Спосіб приготування:
- Цибулю подрібнюємо. Помідори, перець нарізаємо кубиками, картопля — невеликими скибочками.
- У чашу вливаємо олію, встановлюємо програму «Гасіння», викладаємо цибулю. Коли він придбає золотистий колір, додаємо паприку, перемішуємо.
- М’ясо промиваємо, нарізаємо кубиками, додаємо до цибулі. Тушкуємо 10 хвилин.
- Потім додаємо лавровий лист, вливаємо воду (½ склянки), перемішуємо, залишаємо тушкуватися на 1,5 години.
- Через 30 хвилин додаємо помідори, перець, перемішуємо, готуємо 5 хвилин. Потім викладаємо картоплю, вливаємо воду, що залишилася, залишаємо тушкуватися ще на 20 хвилин.
- Потім додаємо подрібнений часник, чилі, сіль, перець, улюблені спеції. Перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин.
- Готовий гуляш розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібнений кропом і зеленою цибулею.