Гуляш зі свинини з підливою в мультиварці
Гуляш зі свинини — це справжнє ситне зимова страва. Будемо готувати страву в мультиварці на режимі «Гасіння», це зробить м’ясо особливо ніжним і збереже всі корисні речовини, містяться в свинині. Крім свинини, можна використовувати яловичину, баранину і курку.
Інгредієнти:
- свинина — 500 г;
- морква — 1 шт.;
- сметана — 4 ст. л.;
- паста томатна — 3 ст. л.;
- цибуля — 2 шт.;
- олія рослинна;
- борошно — 2 ст. л.;
- сіль, перець;
- зелень.
Спосіб приготування:
- М’ясо добре промиваємо, якщо використовуємо заморожене, то заздалегідь розморожуємо.
- Свинину обсушуємо, ріжемо на шматочки.
- У чашу вливаємо олію (близько 2 ст. л.), включаємо режим «Випічка», викладаємо м’ясо. Готуємо 10 хвилин.
- Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо півкільцями, моркву — на шматочки. Овочі викладаємо до м’яса, перемішуємо, солимо, перчимо, за смаком додаємо спеції, подрібнений часник. Готуємо 10 хвилин.
- Потім у чашу всипаємо борошно, інгредієнти перемішуємо. Смажимо 20 хвилин.
- Сметану змішати з томатною пастою, отриманий викладаємо соус до м’яса. Вливаємо близько 200 мл води. За бажанням томатну пасту можна замінити помідорами.
- Кришку мультиварки закриваємо, готуємо в режимі «Гасіння» 1,5 години.
- Готовий гуляш посипаємо рубаною зеленню і подаємо з будь-яким гарніром. Наприклад, добре підійдуть спагетті, картопляне пюре, розсипчастий рис, гречка, тушковані овочі.