Гречка з тушонкою в горщику в духовці
У духовці гречка завжди виходить розсипчастою, а м’ясо – ніжним і м’яким. Зазначених інгредієнтів вистачить на три горщика з ароматним напоєм. Бульйон для цієї страви можна взяти м’ясний або грибний, якщо раптом такий опиниться під рукою. В крайньому випадку можна просто скористатися водою. Тушонка досить жирна, щоб відсутність бульйону не сильно вплинуло на смак страви. Можна урізноманітнити гречку з тушонкою будь-якими приправами на свій смак.
Інгредієнти:
- 300 г тушонки;
- 9 ст. л. гречаної крупи;
- 2 цибулини;
- 1 лавровий лист;
- Бульйон.
Спосіб приготування:
- На дно кожного горщика викласти по 100 г тушонки і трохи жиру.
- Подрібнити цибулю і висипати його поверх м’яса.
- Наступним шаром додати по 3 ложки гречки.
- Лавровий лист розламати на три частини і додати по одній в кожен горщик.
- Залити в горщики бульйон або воду, закрити кришечки.
- Готувати гречку з тушонкою в горщиках 45 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати гречку з тушонкою. Приємного апетиту!
Гречка з тушонкою – це смачний і поживний вечерю для всієї родини на швидку руку. Напевно для такого ласощі у кожної господині є баночка з апетитними м’ясними шматочками. Всього-то й потрібно, що змішати її вміст з готовою кашею! Якщо ж хочеться зробити блюдо трохи цікавіше, потрібно ще й прочитати наступні рекомендації, як приготувати гречку з тушонкою:
- Верхній шар жиру з тушонки краще в кашу не додавати. Він може бути трохи зіпсованим і не дуже смачним;
- Перед тим як готувати гречку з тушонкою, м’ясо з баночки обов’язково потрібно хоча б трохи обсмажити на сковороді. Можна повністю випарувати рідину або ж залишити трохи юшки для більш соковитого страви;
- Перед початком приготування обов’язково ретельно промийте гречану крупу і постарайтеся видалити з неї всю лушпиння, чорні крупинки і інше сміття;
- Перед тим, як запікати гречку з тушонкою в горщиках, не варто розігрівати духовку. Потрібно поставити посуд з кашею на решітку і лише потім збільшувати температуру. В іншому випадку стінки горщиків можуть тріснути;
- Якщо ви вирішили готувати гречку з тушонкою в горщиках або інший глиняному посуді в духовці, перед запіканням опустіть тару в холодну воду на 20 хвилин. Ця проста процедура зробить блюдо набагато соковитіше.