Гречка з тушонкою по-купецькому в мультиварці
Гречка по-купецькому зазвичай готується в горщиках, у яких довго тужить і в результаті виходить дуже м’якою і розсипчастою. В мультиварці з допомогою відповідного режиму можна домогтися практично того ж результату. При цьому весь процес приготування займе набагато менше часу. У класичному рецепті використовують жирне м’ясо начебто свинини або баранини, яке можна з легкістю замінити тушонкою. Вийде так само смачно, але набагато економніше у всіх відносинах.
Інгредієнти:
- 100 г гречки;
- 300 г тушонки;
- 2 моркви
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ст. л. паприки;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати півкільцями цибулю і натерти моркву на тертці.
- У чашу мультиварки в режимі «Випічка» нагріти рослинне масло.
- В тому ж режимі обсмажувати 5 хвилин цибулю, потім додати моркву.
- Смажити овочі ще 5-7 хвилин до золотистого кольору.
- Викласти в каструлю мультиварки тушонку, перемішати її з овочами і посипати паприкою.
- Продовжувати приготування ще 15 хвилин, часто помішуючи вміст мультиварки.
- Гречку ретельно промити, висипати поверх м’яса.
- Залити все водою так, щоб вона була трохи вище гречки.
- Перейти на режим «Гасіння» і готувати кашу ще 30 хвилин.
- В процесі приготування, при необхідності додати до гречку з тушонкою сіль і перець за смаком.