Гречка з тушонкою

Гречка з тушонкою по-купецькому в мультиварці

Гречка по-купецькому зазвичай готується в горщиках, у яких довго тужить і в результаті виходить дуже м’якою і розсипчастою. В мультиварці з допомогою відповідного режиму можна домогтися практично того ж результату. При цьому весь процес приготування займе набагато менше часу. У класичному рецепті використовують жирне м’ясо начебто свинини або баранини, яке можна з легкістю замінити тушонкою. Вийде так само смачно, але набагато економніше у всіх відносинах.
Інгредієнти:

  • 100 г гречки;
  • 300 г тушонки;
  • 2 моркви
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. паприки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати півкільцями цибулю і натерти моркву на тертці.
  • У чашу мультиварки в режимі «Випічка» нагріти рослинне масло.
  • В тому ж режимі обсмажувати 5 хвилин цибулю, потім додати моркву.
  • Смажити овочі ще 5-7 хвилин до золотистого кольору.
  • Викласти в каструлю мультиварки тушонку, перемішати її з овочами і посипати паприкою.
  • Продовжувати приготування ще 15 хвилин, часто помішуючи вміст мультиварки.
  • Гречку ретельно промити, висипати поверх м’яса.
  • Залити все водою так, щоб вона була трохи вище гречки.
  • Перейти на режим «Гасіння» і готувати кашу ще 30 хвилин.
  • В процесі приготування, при необхідності додати до гречку з тушонкою сіль і перець за смаком.