Гречка з тушонкою

Гречка з тушонкою і грибами на сковорідці

Гречана каша з грибами і тушонкою – це еталон смачного і поживного страви. Таким ласощами можна наситити навіть самих голодних гостей. Рецепт каші з м’ясом на сковороді дуже простий і зручний, відмінно підійде для тих, хто не звик багато часу проводити біля плити. Часто це блюдо зустрічається в похідній кухні. Замість томатної пасти можна взяти будь-який інший томатний соус або ж зовсім виключити цей інгредієнт, якщо раптом нічого схожого не виявиться під рукою.
Інгредієнти:

  • 150 г гречки;
  • 400 мл води;
  • 1 банка тушонки;
  • 100 г печериць;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати кубиками цибулю і печериці.
  • У глибокій сковороді нагріти рослинне масло, трохи обсмажити цибулю.
  • Додати печериці, продовжувати смажити, поки з них не вийде вся зайва рідина.
  • Тушонку при необхідності подрібнити, викласти до грибів і цибулі.
  • Додати на сковороду жир з баночки, все добре перемішати.
  • Гасити вміст сковороди 5 хвилин.
  • Посолити і поперчити за смаком, заправити м’ясо з грибами томатною пастою і ще раз перемішати.
  • Продовжувати приготування ще 2-3 хвилини.
  • Ретельно промити гречану крупу і висипати її поверх решти інгредієнтів.
  • Воду закип’ятити і вилити поверх гречки, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь.
  • Готувати до м’якості гречки, при необхідності додати ще трохи води.
  • Подрібнити кріп і посипати їм готове блюдо, дати гречці настоятися 5 хвилин.