Гречка з тушонкою і грибами на сковорідці
Гречана каша з грибами і тушонкою – це еталон смачного і поживного страви. Таким ласощами можна наситити навіть самих голодних гостей. Рецепт каші з м’ясом на сковороді дуже простий і зручний, відмінно підійде для тих, хто не звик багато часу проводити біля плити. Часто це блюдо зустрічається в похідній кухні. Замість томатної пасти можна взяти будь-який інший томатний соус або ж зовсім виключити цей інгредієнт, якщо раптом нічого схожого не виявиться під рукою.
Інгредієнти:
- 150 г гречки;
- 400 мл води;
- 1 банка тушонки;
- 100 г печериць;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 1 цибулина;
- 1 пучок кропу;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати кубиками цибулю і печериці.
- У глибокій сковороді нагріти рослинне масло, трохи обсмажити цибулю.
- Додати печериці, продовжувати смажити, поки з них не вийде вся зайва рідина.
- Тушонку при необхідності подрібнити, викласти до грибів і цибулі.
- Додати на сковороду жир з баночки, все добре перемішати.
- Гасити вміст сковороди 5 хвилин.
- Посолити і поперчити за смаком, заправити м’ясо з грибами томатною пастою і ще раз перемішати.
- Продовжувати приготування ще 2-3 хвилини.
- Ретельно промити гречану крупу і висипати її поверх решти інгредієнтів.
- Воду закип’ятити і вилити поверх гречки, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь.
- Готувати до м’якості гречки, при необхідності додати ще трохи води.
- Подрібнити кріп і посипати їм готове блюдо, дати гречці настоятися 5 хвилин.