Гороховий суп з куркою

Гороховий суп-пюре з копченою куркою

Секрет цього горохового супу-пюре з куркою в тому, що він досягне потрібної консистенції самостійно. Добре вимочений і відварений горох колотий сам перетворюється на пюре, так що немає необхідності користуватися кухонною технікою. Втім, якщо хочеться досягти ідеальної однорідності, можна подрібнити все блендером, а лише потім додавати шматочки копченої курки. Кукурудзяна олія не є принципово важливим, тому що при його відсутності скористайтеся будь-яким іншим.
Інгредієнти:

  • 1 склянку жовтого дробленого гороху;
  • 400 г копченої курки;
  • 1 цибулина;
  • 3 л води;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 2 лаврових листочка;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Горох залити холодною водою і залишити так на 1 годину, потім злити воду, а горох промити.
  • Підготовлений горох перекласти в каструльку, залити вказаним у рецепті кількістю води і варити 50 хвилин.
  • Картоплю нарізати соломкою і викласти до гороху, додати трохи солі, варити ще 15 хвилин.
  • Копчене м’ясо курки нарізати невеликими шматочками і висипати в суп.
  • Подрібнити ножем цибулю і моркву, обсмажити овочі до готовності на кукурудзяній олії.
  • Перекласти зажарку в гороховий суп з куркою, перемішати.
  • Туди ж відправити горошини чорного перцю, лаврові листочки і, при необхідності, ще трохи солі.
  • Прокип’ятити суп ще 5 хвилин, потім зняти з вогню і дати йому настоятися.
  • Перед подачею на стіл додати в тарілочки свіжу зелень.