Гороховий суп-пюре з копченою куркою
Секрет цього горохового супу-пюре з куркою в тому, що він досягне потрібної консистенції самостійно. Добре вимочений і відварений горох колотий сам перетворюється на пюре, так що немає необхідності користуватися кухонною технікою. Втім, якщо хочеться досягти ідеальної однорідності, можна подрібнити все блендером, а лише потім додавати шматочки копченої курки. Кукурудзяна олія не є принципово важливим, тому що при його відсутності скористайтеся будь-яким іншим.
Інгредієнти:
- 1 склянку жовтого дробленого гороху;
- 400 г копченої курки;
- 1 цибулина;
- 3 л води;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 3 горошини чорного перцю;
- 2 лаврових листочка;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Горох залити холодною водою і залишити так на 1 годину, потім злити воду, а горох промити.
- Підготовлений горох перекласти в каструльку, залити вказаним у рецепті кількістю води і варити 50 хвилин.
- Картоплю нарізати соломкою і викласти до гороху, додати трохи солі, варити ще 15 хвилин.
- Копчене м’ясо курки нарізати невеликими шматочками і висипати в суп.
- Подрібнити ножем цибулю і моркву, обсмажити овочі до готовності на кукурудзяній олії.
- Перекласти зажарку в гороховий суп з куркою, перемішати.
- Туди ж відправити горошини чорного перцю, лаврові листочки і, при необхідності, ще трохи солі.
- Прокип’ятити суп ще 5 хвилин, потім зняти з вогню і дати йому настоятися.
- Перед подачею на стіл додати в тарілочки свіжу зелень.