Гороховий суп з куркою

Смачний гороховий суп з куркою без копченостей

Якщо вам набридли стандартні рецепти горохового супу, спробуйте замінити копченості курячим м’ясом. Для цього підійде будь-яка частина птиці, а також філе. Куркума додасть овочів насичений золотистий відтінок, що зробить готову страву ще більш апетитним на вигляд. Перед подачею на стіл обов’язково доповніть гороховий суп з куркою сухарями з білого хліба і свіжою зеленню.
Інгредієнти:

  • 300 г курки;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 ½ склянки колотого гороху;
  • ½ Ч. л. куркуми;
  • 1 цибулина;
  • 2 лаврових листа;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Горох ретельно промити і замочити на 1 годину в холодній воді.
  • Курку також промити, викласти в каструлю, туди ж висипати горох і залити все водою.
  • З бульйону зняти пінку після закипання води, продовжувати варити курку з горохом 1 годину на невеликому вогні.
  • Нарізати дрібними шматочками цибулю, натерти моркву, смажити овочі на рослинному маслі до готовності.
  • До піджарки додати сіль, мелений перець і куркуму, перемішати.
  • Нарізати картоплю невеликими кубиками і додати його в суп, посолити все за смаком.
  • Продовжувати приготування горохового супу з куркою до м’якості картоплі.
  • У каструльку кинути лаврові листочки і додати піджарку з овочів.
  • Готувати суп ще пару хвилин, потім зняти з плити і дати трохи настоятися під закритою кришкою.

Тепер ви знаєте, як готувати гороховий суп з куркою. Приємного апетиту!
Гороховий суп з куркою трохи поступається в популярності того ж страви з копченостями. Тим не менш багатьох порадує більш низька калорійність страви, а також ніжний смак і аромат. Способів, як приготувати гороховий суп з куркою, придумано досить багато, і, щоб не заплутатися, слід розібратися в основних принципах цієї страви:

  • Солити гороховий суп з куркою рекомендується в самому кінці приготування. Якщо в рецепті присутні копченості, будьте гранично обережні зі спеціями – обов’язково пробуйте страву перед додаванням солі і перцю;
  • Якщо ви плануєте приготувати гороховий суп-пюре з куркою, то додайте до гороху під час варіння пару щіпок соди. Вона допоможе гороху швидше розваритися, до того ж він стане більш м’яким і ароматним;
  • Чим довше ви будете вимочувати горох перед приготуванням супу, тим менше вам знадобиться часу на приготування. Найпростіше замочити горох в холодній воді на ніч;
  • Гороховий суп з куркою може призвести до тяжкості в животі, що явно зіпсує враження від трапези. Просто додайте в нього побільше свіжої зелені, і проблеми вдасться уникнути.